Krabų salotos – populiarus patiekalas, kuris tapo ypač aktualus posovietinėse šalyse. Dažnai jos ruošimo pagrindas yra krabų lazdelės, tačiau tradiciniuose receptuose gali būti naudojamos ir šviežios jūros gėrybės.
Krabų salotos gali turėti daugybę variantų
.
Pavyzdžiui, salotos ruošiamos su avokadais. Šios daržovės priedas suteiks kreminę tekstūrą ir egzotišką skonį
. yra krabų salotos su kukurūzais. Konservuoti kukurūzai suteiks saldumo ir spalvos.
Krabų salotos gali būti patiekiamos kaip atskira lėkštė arba kaip užkandis ant šventinio stalo. Dažnai gardinamos šviežiomis žolelėmis, citrinos griežinėliais arba alyvuogėmis.
Sudedamosios dalys: 1:
- Krabų lazdelės – 250 g;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- granatų – 1 vnt;
- majonezas.
Krabų salotų paruošimas:
Iš granatų išimkite grūdelius, sudėkite juos į atskirą dubenį, užpilkite vandeniu. Nusunkite vandenį nuo granatų grūdų ir sudėkite juos į salotinę
. Kiaušinius išvirkite iki virimo, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir kartu su kiaušiniais sudėkite į granatų grūdelius
. Salotas
užpilkite
majonezu, pagal skonį pasūdykite ir gerai išmaišykite
.
Jei norite, salotas galite papuošti bet kokiais žalumynais, pavyzdžiui, petražolėmis ar krapais. Pasirodo, tai paprastas, skanus patiekalas šventėms.