Žuvies salotos – nuostabus kulinarinis patiekalas, užimantis ypatingą vietą daugelio kultūrų gastronominėse tradicijose
. Žuvies salotos turi daugybę variantų, kurie priklauso nuo regiono, sezono ir asmeninių pageidavimų. Todėl jos yra universalus ir įvairiapusiškas patiekalas, kurį galima lengvai pritaikyti visiems skoniams.
Žuvies salotos gali būti puikus šventinio stalo priedas, taip pat lengvas užkandis
.
Jos gali būti patiekiamos kaip atskiras patiekalas arba kaip garnyras
. Žuvies salotos pasižymi derinių ir paruošimo būdų įvairove, todėl suteikia galimybę eksperimentuoti virtuvėje ir atrasti puikių naujų skonių.
Sudedamosios dalys:
- Ingredientai: jūros lydekos – 300 g;
- morkos – 1 vnt;
- krapai – ryšulėlis;
- Majonezas – 2 šaukštai;
- Vanduo – 1 litras;
- Druska – 1 valgomasis šaukštas;
- lauro lapai;
- kvapieji pipirai;
- kalendros sėklos;
- krapų sėklos.
Žuvies salotų paruošimas:
Žuvį išvalykite nuo vidaus ir supjaustykite dideliais gabalais. Į verdantį vandenį įdėkite lauro lapą, raudonėlio pipirą, kalendros sėklas, krapų sėklas ir ryšulėlį krapų.
Pasūdykite verdantį vandenį ir sudėkite į jį žuvį, virkite po dangčiu 5-6 min. Morkas virkite 15 minučių, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais
. Krapus susmulkinkite, žuvies mėsą atskirkite nuo kaulų
.
Žuvį, morkas ir krapus sudėkite į salotinę, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.
Gausite paprastas, bet skanias salotas. Šis patiekalas bus geras užkandis ant šventinio stalo.