Kopūstų kotletai su vištienos filė yra puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina ne tik skonį, bet ir naudą. Šie kotletai pasižymi švelnia tekstūra ir sultingumu, o dėl daržovių ir vištienos derinio jie ypač patrauklūs vasarą. Receptas, kurį jums papasakosiu, leis jums išvengti ankstesnių nesėkmių, kai kotletai išeidavo arba per sausi, arba birūs. Paslaptis slypi tinkamame ingredientų paruošime ir kai kurių subtilybių laikymesi.
Šiam patiekalui reikės šių produktų:
- 300 g kopūstų;
- 300 g vištienos filė;
- 2 kiaušinių;
- druskos;
- česnako;
- svogūnas;
- pipirai;
- prieskoniai;
- kepimo aliejus.
Pradėkime nuo kopūstų paruošimo.

Smulkiai jį supjaustykite ir perkelkite į didelį dubenį.

Įmuškite du kiaušinius, įmuškite juos į kopūstus – jie padės išlaikyti faršo formą ir kotletai bus sultingesni.

Tada įberkite druskos, pipirų ir šiek tiek rūkytos paprikos, o prieskoniui – muskato riešuto.

Viską sumaišykite ir palikite kelioms minutėms, kad kopūstai išleistų sultis ir įsigertų prieskonių.
Tuo metu vištienos filė pirmiausia supjaustykite plonomis juostelėmis, o paskui kubeliais.

Supjaustykite ją peiliu iki smulkios tekstūros ir pasiųskite prie kopūstų.

Suberkite džiūvėsėlius ir miltus, išmaišykite ir vėl palikite kelioms minutėms pastovėti, kad mišinys sugertų kopūstų sultis.

Kitas žingsnis – paruošti svogūną. Sutarkuokite jį stambia tarka arba susmulkinkite mėsmale ar blenderiu.

Svogūnas svarbus sultingumui, tačiau jį į faršą reikia dėti prieš pat kepimą, kitaip jis praras savo savybes. Svogūną perpilame į dubenį, česnaką pertriname per presą ir sumaišome visus ingredientus.

Dabar pereiname prie kotletų kepimo. Įkaitiname keptuvę ir įpilame šiek tiek aliejaus, kad padengtų dugną. Šaukštu suformuojame kotletukus ir dedame juos ant keptuvės. Kepkite juos ant vidutinės ugnies po dangčiu po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksiniai ir traškūs.

Kai kotletai iškeps iki norimo laipsnio, išimkite juos iš keptuvės ir mėgaukitės nuostabiu jų skoniu.


Kaip garnyrą galima rinktis bulvių košę. Į vandenį su bulvėmis įberkite šiek tiek druskos ir česnako.

Tai padės pašalinti pašalinius kvapus ir išryškins bulvių skonį. Išvirus įmeskite sviestą ir supilkite karštą pieną, viską gerai išmaišykite, kad bulvių košė taptų puresnė ir minkšta. Kartais į bulvių košę dėl skonio ir grožio įberiu šviežių krapų.

Kopūstų kotletus galima patiekti ir karštus, ir šaltus, su įvairiais padažais. Jie ne tik skanūs, bet ir sveiki.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

