Silkė po kailiu – populiariausios ir mėgstamiausios salotos visoje posovietinėje erdvėje. Be jos sunku įsivaizduoti svarbiausias šventes. Nepaisant jos paprastumo, labai svarbu teisingai išdėstyti sluoksnius. Juk nuo jų kokybės ir eiliškumo priklauso patiekalo skonis.

Patiekalo pagrindas – sūdyta žuvis, silkė. Ji supjaustoma nedideliais gabalėliais ir dedama kaip pirmasis sluoksnis. Nuo jos salotos įgauna pikantiškumo. Toliau seka daržovių sluoksniai: bulvės, morkos, burokėliai. Jie sukuria patiekalo tekstūrą ir nuspalvina lengvą sūdytos žuvies saldumą. Patiekalui paruošti reikės:
- Reikės: 7 bulvių;
- 4 morkų;
- 4 burokėlių;
- majonezo;
- ⅓ šaukštelio druskos;
- 2 svogūnai;
- 100 ml vandens;
- 30 ml 9 proc. acto;
- 1 šaukštelis cukraus;
- 150 g silkės.
Kruopščiai nuplaukite daržoves. Nevalydami burokėlius suvyniokite į foliją, morkas ir bulves sudėkite į kepimo formą. Viską pašaukite į orkaitę. Po valandos formą išimkite, o burokėlius palikite dar valandai.

Svogūnus smulkiai supjaustykite. Pabarstykite druska, cukrumi. Supilkite actą, vandenį. Palikite 10-15 minučių pastovėti, marinuokite. Pusę bulvių sutarkuokite tarka. Paimkite kepimo žiedą, sudėkite į lėkštę. Ant dugno sudėkite bulves. Pasūdykite ir aptepkite majonezu.
Ant bulvių sudėkite pusę marinuotų svogūnų. Perpjaukite pusę žuvies filė ir išdėliokite ant viršaus.

Sutarkuokite morkas ir sudėkite ant žuvies sluoksnio. Aptepkite majonezu. Ant viršaus sudėkite tarkuotus burokėlius. Aptepkite majonezu ir vėl suformuokite bulvių sluoksnį. Ant jo svogūnus, žuvį, morkas.
Įmuškite kiaušinius, atvėsinkite. Atskirkite trynius ir baltymus. Morkų sluoksnį pertepkite majonezu ir įtrinkite baltymus. Aptepkite majonezu ir ant viršaus išdėliokite burokėlius. Jį taip pat aptepkite majonezu ir apibarstykite smulkiai tarkuotais tryniais.

Dėkite salotas į šaldytuvą kelioms valandoms, kad įsigertų. Po to reikia nuimti virimo žiedą ir aptepti salotų šonus majonezu. Ir galite mėgautis šiomis neįprastomis salotomis.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

