Neįprastas „Hurricane” sausainių ritinys – įspūdingas rezultatas

Jums reikia ko nors ryškaus, aromatingo, įsimintino šventiniam stalui, bet kartu lengvai paruošiamo? Tuomet šis uragano vyniotinio receptas kaip tik jums. Jo privalumas – įdaras gali būti visiškai bet koks. Svarbiausia – truputis kantrybės, nes paruošimo procesas nesudėtingas, bet šiek tiek su glajumi. Tačiau juos įveikti nesunku. Tačiau koks tada gaunamas rezultatas – visi svečiai bus sužavėti. Tikras kulinarinis šedevras.

Jam paruošti produktus reikia imti griežtai pagal sąrašą ir paisant nurodyto kiekio, kad vyniotinis neperdžiūtų.

Štai sąrašas:

  • 4 kiaušiniai (dideli);
  • cukraus – 70 g;
  • pieno – 60 ml;
  • sviesto (augalinio arba lydyto sviesto) – 45 ml;
  • miltai – 75 g;
  • kakavos – 1,5 valgomojo šaukšto. litras;
  • verdančio vandens – 1,5 valg;
  • druskos – žiupsnelis.

Įdarui: uogienė, saldi varškė, grietinėlė su cukrumi.

Jei naudosite sviestą – jį reikia ištirpinti iki karščio. Jei imsite augalinį sviestą – jį pašildykite. Į karštą sviestą įberkite miltus, išmaišykite – gausite vientisą masę.

Į šį pagrindą įpilkite pieno, pusę cukraus, trynius (baltymus atskirkite iš anksto), galite įdėti šiek tiek vanilės. Viską sumaišykite mikseriu arba plaktuvu iki vientisos masės. Kol kas palikite į šalį.

Dabar išplakite baltymus su druska. Palaipsniui, dalimis, supilkite likusį cukrų ir išplakite iki tirštų tirštų putų.

Baltymų masę sumaišykite su trynių mase – atsargiai, be staigių judesių. Gautą tešlą mintyse padalykite per pusę. Į vieną dalį įpilkite kakavos ir verdančio vandens mišinį. Kad rezultatai būtų geresni, geriau iš anksto atskiesti kakavą karštu vandeniu iki vientisos košės, o tada ją supilti į tešlą – taip ji išeis be krešulių.

Kepimo skardą (maždaug 35×25 cm) išklokite popieriumi. Pirmiausia supilkite šviesiąją tešlos dalį.

Tada supilkite tamsesnę tešlos dalį. Paimkite peilį aštriu galu ir pradėkite daryti raštus: gyvatėles, kilpas, zigzagus – geriausia ištisai. Iš pradžių vienoje pusėje, paskui kitoje.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Kai biskvitas bus paruoštas, išimkite jį, apverskite plutą ant popieriaus ir iš karto, kol dar šiltas, atsargiai susukite ritinėlį – per daug nespausdami. Palikite atvėsti, kol šiek tiek sušils.

Visiškai neišvyniokite. Patepkite įdaru – uogiene, saldžia varške, varškės kremu arba plakta grietinėle su cukrumi. Vėl susukite jau su įdaru ir palikite atvėsti bent valandą. Atvėsusį supjaustykite griežinėliais. Kiekvienas gabalėlis – su unikaliu raštu. Skanėstas paruoštas, mėgaukitės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *