Neįprastas barščių receptas – tokio kulinarinio šedevro dar neragavote

Ši sriuba į rytų slavų virtuvę pateko prieš daugelį šimtmečių. Tačiau, nepaisant kitų tautų įtakos, barščių receptas nuo to laiko praktiškai nepasikeitė.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos šlaunelės – 2 vnt;
  • vandens – 1,5 litro;
  • kopūstai – 300 g;
  • bulvės – 2 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • morkos – 1 vnt;
  • virtas burokėlis – 1 vnt;
  • rauginti kopūstai – 150 g;
  • pomidorų pasta – 2 valg;
  • hopeli-suneli – ½ šaukštelio;
  • paprikos – 1 šaukštelis;
  • sausas česnakas – 1 šaukštelis;
  • lauro lapas – 1 vnt;
  • žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
  • kalendros – ryšulėlis;
  • druskos – 2 šaukšteliai.

Paruošimas:

  1. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirinkite. Sudėkite ten vištienos šlauneles ir, jei norite, įpilkite sriubos sultinio rinkinį. Svarbu nepamiršti į vandenį įdėti pusę svogūno.
  2. Svogūną smulkiai supjaustykite, o morką sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir šiek tiek pasūdykite, pakepinkite svogūnus ir morkas.
  3. Susmulkinkite kopūstus, pasūdykite ir palikite kelioms minutėms pastovėti. Į keptuvę su keptuve sudėkite pomidorų pastą, įpilkite 30 ml vandens, hopli-suneli, papriką ir česnaką, viską gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir porą minučių troškinkite.
  4. Kol mėsa troškinasi, nulupkite bulves ir supjaustykite jas nedideliais kubeliais. Sudėkite į sultinį.
  5. Į kepsnį suberkite kopūstus ir viską troškinkite po dangčiu 8-10 minučių, reguliariai maišydami.
  6. Iš mėsos išimkite kaulus ir padalykite ją į nedidelius gabalėlius. Kai kopūstai bus paruošti, į sultinį įpilkite kepsnį.
  7. Burokėlius nulupkite, sutarkuokite stambia tarka ir kartu su raugintais kopūstais sudėkite į puodą. Tada sudėkite vištieną ir dar 10 minučių virkite po dangčiu ant silpnos ugnies.
  8. Pabaigoje susmulkinkite žaliąjį svogūną ir kalendrą, įberkite jų į barščius.

Po to palikite patiekalą 5 minutėms pastovėti, kad atsiskleistų visi skoniai.

Rezultatas – sodrus, kvapnus ir sotus barščių su mėsa patiekalas, kuris užkariauja savo skoniu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *