Nebrangus kefyro pyragas. Paprastas skanaus deserto receptas: 15 min. kepimo ir jau galima kepti.

Pyragų istorija – tai įspūdinga kelionė per amžius, apimanti daugybę kultūrų ir tradicijų. Žodis „tortas” kilęs iš lotynų kalbos, iš termino „torere”, kuris reiškia „apvalios formos”. Pirmą kartą tokie konditerijos gaminiai paminėti senovės egiptiečių, kurie gamino saldžius medumi ir riešutais pagardintus pyragus. Tačiau tikrieji pyragaičiai, kaip juos žinome šiandien, Europoje pradėjo vystytis viduramžiais

. Iš pradžių pyragaičiai buvo labai toli nuo šiuolaikinių saldumynų. Tai buvo daug beformės ar net neraugintos duonos, dažnai prisotintos vaisiais ar medumi. Sudėtingi receptai ėmė rastis vystantis kulinarijos menui ir atsiradus naujiems ingredientams, pavyzdžiui, cukrui ir prieskoniams.

Paruoškime šiuolaikinį gardų tortą ant kefyro su paprasta grietinėle.

Biskvito sudedamosios dalys:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Cukrus – 120 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Kefyras – 300 ml;
  • Miltai – 300 g;
  • Sviestas – 70 g;
  • Kepimo soda – 1 šaukštelis;
  • Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas;
  • Riešutai – 50 g.

Kremo ingredientai:

  • Grietinė 30 % – 400 g;
  • Virtas sutirštintas pienas – 250 g.

Torto paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį supilti kefyrą, išmaišyti ir palaipsniui supilti miltus, kad

gautųsi tiršta vienalytė tešla

.

Į tešlą supilkite ištirpintą sviestą, suberkite sodą. Išmaišykite ingredientus, į tešlą supilkite citrinos sultis

. Dar kartą išmaišykite tešlą, supilkite į ją smulkintus riešutus. Supilkite tešlą į pergamentu išklotą kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Недорогой торт на кефире. Простой рецепт вкусного десерта: 15 минут выпечки и готово

Išimkite biskvitą iš kepimo skardos, pašalinkite nelygius kraštus. Biskvitą padalykite į dvi lygias dalis ir kiekvieną dalį padalykite į porą plonų pyragaičių.

Недорогой торт на кефире. Простой рецепт вкусного десерта: 15 минут выпечки и готово

Kremui sumaišykite grietinę ir sutirštintą pieną ir 2-3 minutes plakite mikseriu, kol kremas taps purus. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu ir suformuokite pyragą.

Недорогой торт на кефире. Простой рецепт вкусного десерта: 15 минут выпечки и готово

Kremu sutepkite torto šonus ir viršų. Tortą galite papuošti smulkintais riešutais, likusiu kremu arba biskvito atraižomis.

Недорогой торт на кефире. Простой рецепт вкусного десерта: 15 минут выпечки и готово

Gausite skanų gražų pyragą su graikinių riešutų plutele. Jis paruošiamas gana greitai ir tinka visoms šventėms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *