Nebrangios šventinės sniego karalienės salotos. Naujųjų metų meniu 2025

Salotos „Sniego karalienė” su rūkyta vištiena – tai apetitą žadinantis ir sotus patiekalas, išpopuliarėjęs ant stalų ne tik kasdieniame gyvenime, bet ir per šventes. Dėl kilnaus skonio, įdomios tekstūros ir nesudėtingo paruošimo jos tapo tikromis gurmanų ir maisto gaminimo entuziastų favoritėmis

. Rūkyta vištiena suteikia salotoms nepakartojamą aromatą ir sodrų skonį, o jos švelni mėsa puikiai dera su įvairiais ingredientais, pavyzdžiui, grybais, marinuotais agurkais, sūriais. Tai leidžia kiekvienam virėjui pasitelkti savo kūrybiškumą ir sukurti unikalius derinius bei tekstūras, kurios patiks kiekvienam.

Sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: rūkyta vištiena – 250 g;
  • lengvai sūdyti agurkai – 2 vnt;
  • kietasis sūris – 100 g;
  • grybai – 10 vnt;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • morkos – 2 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • majonezas;
  • druskos – žiupsnelis;
  • krapų – saujelė.

Salotų „Sniego karalienė” paruošimas:

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite daržoves, įberkite druskos ir pipirų. Kol grybų mišinys aušta, smulkiai supjaustykite rūkytą vištienos mėsą ir sutarkuokite stambiai sūdytus agurkus

. Dubenyje sumaišykite agurkus ir mėsą, pirmąjį sluoksnį sudėkite į salotinę. Mėsos sluoksnį aptepkite majonezu, ant jo užtarkuokite kietojo sūrio.

Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus

.

Trynius išminkykite šakute ir sudėkite į pakepintus grybus bei svogūnus, užtepkite šaukštą majonezo

. Grybų, trynių ir svogūnų sluoksnį dėkite ant sūrio sluoksnio, iš anksto ištepto majonezu. Virtas morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite ant grybų

sluoksnio. Baltymus sutarkuokite stambia tarka ir morkų sluoksnį ištepkite majonezu. Salotų viršų pabarstykite baltymais. Papuoškite salotas krapais ir, jei norite, įberkite granatų grūdų.

Доступный праздничный салат "Снежная Королева". Новогоднее меню 2025

Gauname skanias paprastas salotas Naujiesiems metams. Tai puikus sotus patiekalas, tinkantis ir kitiems valgiams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *