Ne tik skanus, bet ir labai skanus. Trapūs ir kartu švelnūs sultenių keksiukai

Keksiukų istorija

siekia

kelis šimtmečius

. Pirmieji keksiukai buvo paruošti senovės Romoje. Tuo metu jos buvo vadinamos alipterijomis ir buvo gaminamos iš miežinės košės, granatų sėklų, riešutų ir sultenių. Kai kuriose šalyse keksiukai turi savo pavadinimus ir gaminimo ypatumus

, pavyzdžiui, Anglijoje keksiukai yra tirštesni ir sunkesni, o Jungtinėse Amerikos Valstijose – lengvi ir erdvūs. Keksiukai greitai išpopuliarėjo visame pasaulyje dėl savo skonio ir paprasto paruošimo. Šiandien yra daugybė keksiukų receptų, kurie patenkins kiekvieną skonį. Be klasikinių keksiukų, sukurta ir keksiukų, kurie šiek tiek skiriasi nuo originalo.

Iškepkime klasikinių keksiukų su sultenėmis

.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Miltai – 250 g;
  • cukraus – 200 g;
  • raugas – 2 šaukšteliai;
  • kiaušinis – vnt;
  • pieno – 180 ml;
  • augalinis aliejus – 100 ml;
  • sultenių – 120 g;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • druskos – žiupsnelis.

Keksiukų su sultenėmis paruošimas:

Į dubenį supilkite pieną ir augalinį aliejų, įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, milteliniu cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi

. Į birius produktus supilkite skystus produktus ir išminkykite tirštą, standžią tešlą

.

Tešla

pripildykite formeles ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 min.

Не просто вкусно, а очень вкусно. Рассыпчатые и нежные одновременно кексы с изюмом

Paruošimą galima patikrinti mediniu iešmeliu.

Не просто вкусно, а очень вкусно. Рассыпчатые и нежные одновременно кексы с изюмом

Palikite keksiukus visiškai atvėsti, tada išimkite juos iš formelių.

Не просто вкусно, а очень вкусно. Рассыпчатые и нежные одновременно кексы с изюмом

Prieš patiekiant keksiukus rekomenduojama apibarstyti cukraus pudra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *