Tokią adžiką ruošiu iš žaliųjų paprikų – gaunasi labai gražus ir originalus padažas, kuris tinka prie įvairių patiekalų.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- žaliosios paprikos, 1,5 kg (nuluptos);
- česnako, 3 galvučių;
- aštriosios paprikos, 2 vnt;
- cukraus, 100 g;
- druskos, 2 šaukštai;
- vyno acto, 50 ml arba 9 %.
Paruošimo procesas
Paprikos supjaustomos gabaliukais ir susmulkinamos mėsmale arba blenderiu
. Aitriosios paprikos taip pat supjaustomos gabaliukais, česnakai nulupami.
Visos daržovės sumaišomos, įberiama druskos ir cukraus, įpilama acto ir išmaišoma. Palikite 25 minutes ant stalo, retkarčiais pamaišydami.
Padažą išpilstykite į švarius ir sausus stiklainius. Uždenkite dangteliais ir laikykite šaldytuve
. Stiklainius galite pastatyti į šaltą rūsį, padažas ilgai išsilaikys šaltyje.
Tokia adžika gaunama turinti daug vitaminų – masės termiškai neapdorojame ir visos naudingosios medžiagos išlieka.
Padažas tinka mėsos ir žuvies patiekalams, yra labai kvapnus ir skanus.