Ne adžika, o lobis. Labai skani žalia „Smaragdo” adžika

Tokią adžiką ruošiu iš žaliųjų paprikų – gaunasi labai gražus ir originalus padažas, kuris tinka prie įvairių patiekalų.

Jam paruošti reikės šių ingredientų:

  • žaliosios paprikos, 1,5 kg (nuluptos);
  • česnako, 3 galvučių;
  • aštriosios paprikos, 2 vnt;
  • cukraus, 100 g;
  • druskos, 2 šaukštai;
  • vyno acto, 50 ml arba 9 %.

Paruošimo procesas

Paprikos supjaustomos gabaliukais ir susmulkinamos mėsmale arba blenderiu

. Aitriosios paprikos taip pat supjaustomos gabaliukais, česnakai nulupami.

Visos daržovės sumaišomos, įberiama druskos ir cukraus, įpilama acto ir išmaišoma. Palikite 25 minutes ant stalo, retkarčiais pamaišydami.

Не аджика, а сокровище. Очень вкусная зеленая аджика «Изумрудная»

Padažą išpilstykite į švarius ir sausus stiklainius. Uždenkite dangteliais ir laikykite šaldytuve

. Stiklainius galite pastatyti į šaltą rūsį, padažas ilgai išsilaikys šaltyje.

Не аджика, а сокровище. Очень вкусная зеленая аджика «Изумрудная»

Tokia adžika gaunama turinti daug vitaminų – masės termiškai neapdorojame ir visos naudingosios medžiagos išlieka.

Padažas tinka mėsos ir žuvies patiekalams, yra labai kvapnus ir skanus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *