Naujas „šedevras” iš bulvių. Sotūs mėsos suktinukai: jie net nespėjo atvėsti, buvo suvalgyti per minutę.

Bulvių suktinukai su mėsa – sotus ir apetitą žadinantis patiekalas, kuriame dera paprastumas ir elegancija, todėl jis puikiai tinka bet kokiam stalui. Tai puikus minkštos bulvių tešlos ir kvapnaus mėsos įdaro, suvyniotų į burnoje tirpstantį suktinuką, derinys.

Toks patiekalas džiugina ne tik savo skoniu, bet ir tekstūrų įvairove, todėl kiekvienas kąsnis suteikia namų ir jaukumo jausmą.

Bulvių suktinukų su mėsa gaminimas – tai procesas, leidžiantis virtuvėje parodyti savo fantaziją. Suktinukai gali būti kepami arba gruzdinami – priklausomai nuo pageidavimų ir norimo rezultato.

Papasakosime, kaip pagaminti bulvių suktinukus su vištiena orkaitėje

.

Tešlos ingredientai:

  • Bulvės – 800 g;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Raudonoji paprika – 2 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • Miltai – 2 šaukštai;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Svogūnas – 1 vnt;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai;
  • Vištiena – 200 g;
  • bulgariški pipirai – 3 vnt;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Kietasis sūris – 120 g;
  • petražolių – ryšulėlis.

Bulvių suktinukų paruošimas:

Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, tada masę suberkite į šaltą vandenį. Supjaustykite plonomis plunksnelėmis svogūną, nedidelėmis plokštelėmis papriką

. Nuspauskite bulves nuo drėgmės, sudėkite jas į atskirą dubenį su kiaušiniais. Į bulves suberkite svogūnus, paprikas, smulkintas petražoles ir miltus, viską gerai išmaišykite

, nepamirškite pasūdyti ir papipirinti tešlos

.

Dėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir paskleiskite plonu sluoksniu po visą paviršių.

Новый "шедевр" из картошки. Сытные рулеты с мясом: даже остыть не успели, слопали за минуту

Bulvių sluoksnį kepkite 200 °C temperatūroje 20-25 min. Tuo metu

paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite svogūną ir vištienos filė. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūną, kol taps auksinės spalvos.

Į svogūną sudėkite mėsą ir kepkite dar 6-7 minutes. Tada smulkiai supjaustykite papriką ir česnaką, suberkite į mėsą ir svogūnus, kepkite 2-3 min.

Nepamirškite faršo taip pat pasūdyti ir pabarstyti pipirais.

20 g sūrio sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į faršą, nukelkite nuo ugnies.

Leiskite tešlos lakštui atvėsti, tada supjaustykite jį į 6 didelius kvadratus arba stačiakampius.

Ant kiekvieno lakšto krašto dėkite įdaro, suvyniokite į vidų.

Новый "шедевр" из картошки. Сытные рулеты с мясом: даже остыть не успели, слопали за минуту

Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos, perdengdami žemyn. Likusį sūrį sutarkuokite stambia tarka ir kartu su petražolėmis uždėkite ant kiekvieno ritinio viršaus.

Новый "шедевр" из картошки. Сытные рулеты с мясом: даже остыть не успели, слопали за минуту

Suktinukus kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Новый "шедевр" из картошки. Сытные рулеты с мясом: даже остыть не успели, слопали за минуту

Iš bulvių tešlos su įdaru gausite labai skanius ir sotus suktinukus. Bulvių suktinukai su mėsa yra tikra kulinarinė tradicija, kuriai būdinga namų virtuvės šiluma.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *