Kiek žinote obuolių pyrago receptų? Tikriausiai kiekvienas virėjas turi keletą kepinių su obuoliais ruošimo būdų. Tai gali būti klasikiniai pyragai arba kas nors neįprasto, pavyzdžiui, obuolių štrudelis arba Šarlotės pyragas.
Bet kuriuo atveju eksperimentų su obuolių pyragais nereikėtų nutraukti. Priešingu atveju nesuprasite, koks universalus yra šis patiekalas. Jei manote, kad obuolių pyragai yra monotoniškas kepinys, verta pasigaminti kreminį obuolių pyragą.
Karamelizuotų obuolių ingredientai pyragui:
- Obuoliai – kg;
- cukraus – 90 g;
- citrinos sultys;
- kukurūzų krakmolas – 10 g.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- cukrus – 130 g;
- druskos – žiupsnelis;
- miltai – 170 g;
- pieno – 50 g.
Kremo ingredientai:
- grietinėlė 33 % – 200 g;
- kreminis sūris – 300 g;
- cukraus – 50 g.
Kreminio obuolių pyrago paruošimas:
Supjaustykite obuolius mažais gabalėliais. Sudėkite obuolių skilteles į skardą, pabarstykite cukraus pudra. Išspauskite citrinos sultis ir supilkite jas į obuolius
. Supilkite kukurūzų krakmolą ant obuolių griežinėlių ir išmaišykite. Karamelizuokite obuolius 10 minučių ant vidutinės ugnies.
Kepimo skardą išklokite pergamentu, obuolius tolygiu sluoksniu išdėliokite ant paviršiaus.
Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, mikseriu išplakite iki purios baltos masės. Palaipsniui į masę persijokite miltus, išminkykite sausainių tešlą
. Į tešlą supilkite pieną, išmaišykite. Ant karamelizuotų obuolių užtepkite tolygų tešlos sluoksnį.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.
Pyragą apverskite aukštyn kojomis, nuimkite pergamentą.
Kremui paruošti sumaišykite kreminį sūrį, grietinėlę ir cukrų, išsukite iki kreminės masės
. Kremo sluoksnį tolygiai paskirstykite ant obuolių sluoksnio.
Suvyniokite pyragą į ritinį, sutvirtinkite pergamentu.
Po 4 valandų šaldytuve ritinys įsigers ir taps skanesnis.
Rekomenduojama suktinuką aptepti kremu ir apibarstyti migdolų žiedlapiais.