Vištienos šlaunelės yra vienas populiariausių ir universaliausių kulinarinių produktų, užimantis garbingą vietą milijonų žmonių visame pasaulyje mityboje. Šioms sultingoms ir švelnioms vištienos dalims būdinga kepimo būdų įvairovė, leidžianti sukurti daugybę skirtingų patiekalų, tinkančių tiek kasdieniam, tiek šventiniam maistui. Vištienos šlauneles
galima kepti, gruzdinti, virti ar troškinti, todėl jos puikiai tinka drąsiausiems kulinariniams sumanymams įgyvendinti.
Yra daugybė receptų, kuriuose naudojamos vištienos šlaunelės – nuo paprastų ir greitų patiekalų iki sudėtingų kulinarinių kūrinių
.
Ypač džiugina tai, kad šis ingredientas yra įperkamas. Vištienos šlaunelių galima rasti bet kurioje maisto prekių parduotuvėje, todėl jos prieinamos bet kuriam virėjui, nepriklausomai nuo įgūdžių lygio.
Marinato ingredientai:
- česnakas – 2 skiltelės;
- paprikos – 1 šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
- kmynų – 1 šaukštelis;
- druskos – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 6 šaukštai.
Įdarui skirti ingredientai:
- kumpiai – 9 vnt;
- augalinis aliejus – 4 šaukštai;
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- saldžioji paprika – 2 vnt;
- grybai – 250 g;
- druskos – 1 šaukštelis;
- paprikos – 1 šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
- kietasis sūris – 40 g;
- petražolių – ryšulėlis.
Glajui skirti ingredientai:
- paprika – 1 valgomasis šaukštas;
- medaus – 1 valgomasis šaukštas;
- sojų padažas – 3 valg. šaukštai.
Kepto kumpio ingredientai:
Sudėkite kumpius į marinatą: česnaką sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su paprika, maltais juodaisiais pipirais, kmynais, druska ir augaliniu aliejumi. Iš kumpių atsargiai pašalinkite kaulus ir sausgysles, kad mėsos sluoksnis būtų tolygesnis
. Mėsos sluoksnį uždenkite maistine plėvele ir kiekvieną kumpį sumuškite plaktuvu. Tada visus kumpius aptepkite marinatu ir sulenkite per pusę
. 15-20 min. palikite mėsą po maistine plėvele marinuotis
.
Tuo metu smulkiai supjaustykite svogūnus, morkas sutarkuokite stambia tarka.
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pirmiausia pakepinkite svogūnus, tada sudėkite morkas ir iš anksto supjaustytą papriką.
2-3 min.
pakepinkite
komponentus, tada sudėkite grybus
.
Kepkite
grybus ir daržoves, kol išgaruos drėgmė, į mišinį įberkite paprikos ir juodųjų pipirų. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir susmulkinkite petražoles, sudėkite į grybų ir daržovių įdarą, išmaišykite. Į
nedidelį maždaug 10×7 cm dydžio dubenį
įdėkite
kumpius oda žemyn. Į mėsos duobutę įdėkite porą šaukštų įdaro ir sulankstykite į voką.
Apverskite kumpius su įdaru į vidų siūle žemyn, išdėliokite juos ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Kumpius kepkite 30 min. 180 laipsnių temperatūroje
. Glajui papriką sumaišykite su sojų padažu ir medumi. Apšlakstykite kumpius glajumi ir kepkite dar 25 minutes.
Kepimo metu kumpius galite apipilti
glajumi.
Rezultatas – skanus šventinis patiekalas visai šeimai ir svečiams.