Napoleono pyragas. Visos traškių pyragų paslaptys: receptas iš mano sovietinės vaikystės

Napoleono pyragas yra vienas mėgstamiausių desertų ne tik Rusijoje, bet ir daugelyje posovietinių šalių. Šis nuostabus sluoksniuotas pyragas su švelniu kremu pavergė saldumynų mėgėjų širdis dėl savo erdvios tekstūros ir sodraus skonio. Šio torto istorija siekia XIX a., o pagal vieną iš versijų jis buvo pavadintas Prancūzijos imperatoriaus Napoleono Bonaparto garbei, o tai prisidėjo prie sluoksniuotos tešlos populiarumo jo valdymo laikotarpiu.

Šio torto gaminimas – tai laiko ir dėmesio reikalaujantis procesas, tačiau galutinis rezultatas to vertas. Kiekviena šeimininkė tradicinį receptą gali pritaikyti pagal savo pageidavimus, pridėdama įvairių vaisių, riešutų ar šokolado, kurie puikiai papildo pagrindinį deserto skonį.

Šis pyragas dažnai ruošiamas švenčių, gimtadienių ir kitų svarbių įvykių proga, jis tampa tikra bet kurio stalo puošmena.

Pyragų ingredientai:

  • Miltai – 400 g;
  • Sviestas 82,5 % – 200 g;
  • Vanduo – 140 ml;
  • Druska – žiupsnelis;
  • actas (6-9 %) – 1 valgomasis šaukštas.

Grietinėlės ingredientai:

  • Sviestas (82,5 %) – 250 g;
  • Kondensuotas pienas – 500 ml;
  • Vanilinas – žiupsnelis.

Pyrago „Napoleonas” paruošimas:

Į gilų dubenį persijokite miltus, suberkite į juos šaltą sviestą ir dalimis įtrinkite jį į miltus. Maišykite miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai, darykite tai greitai. Priešingu atveju sviestas ištirps nuo rankų karščio

. Pusvalandžiui palikite vandenį šaldytuve, tada supilkite į jį actą, druską. Supilkite vandenį į grietinėlės trupinius ir suminkykite tešlą, surinkdami ją į gumulą

. 1 valandai palikite tešlą maišelyje šaldytuve. Tada tešlą padalykite į 8-10 dalių. Kol iškočiojame vieną tešlos gabalą, likusį įdedame į šaldytuvą

. 25 cm skersmens tešlą iškočiojame į plonus pyragėlius. Išpjauti tolygų apskritimą padės tešlos žiedas. Kiekvieną pyragą atskirai sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 210 laipsnių temperatūroje 7-10 minučių.

Kremui minkštą sviestą, sumaišytą su vanile, išsukite iki purios baltos masės. Palaipsniui į kremą supilkite sutirštintą pieną ir toliau plakite.

Surinkite tortą: įdėkite tortą į tešlos žiedą ir aptepkite jį keliais šaukštais kremo. Dėkite likusius kremu išteptus papločius, visą laiką juos prispausdami.

Торт "Наполеон". Все секреты хрустящих коржей: рецепт моего Советского детства

Išimkite tešlos žiedą ir kremu aptepkite torto šonus. Taip pat galite iškepti pyragų apipjaustymus taip pat, kaip ir pyragus, juos susmulkinti ir trupiniais apibarstyti pyrago viršų bei šonus.

Торт "Наполеон". Все секреты хрустящих коржей: рецепт моего Советского детства

Palikite tortą 3-12 valandų kambario temperatūroje. Kuo ilgiau pyragas mirks, tuo jis bus skanesnis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *