Napoleono pyragas: receptas su pienu. Traškios plutelės ir ledų skonio kremas

Napoleono pyragas yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių desertų Rusijoje. Jį sudaro daugybė plonų sluoksniuotų pyragaičių, pamirkytų švelniame grietinėlės arba sviestiniame kreme. Napoleono

tortas turi daugybę receptų variantų. Įvairiose šalyse jis ruošiamas savaip, naudojant skirtingus kremus ir papuošimus. Tačiau į klasikinį receptą įeina sluoksniuota

tešla

, kremas ir vanilė

. Šiandien „Napoleono” torto galima nusipirkti parduotuvėje arba užsisakyti konditerijoje. Tačiau naminis tortas, paruoštas su meile ir rūpesčiu, visada bus skanesnis ir aromatingesnis.

Pyragų ingredientai:

  • Miltai – 1 120 g;
  • Sviestas – 600 g;
  • Pienas – 270 g;
  • grietinė – 150 g;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Druska – 1 šaukštelis.

Grietinėlės ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • 3,2 proc. pieno – 1 litras;
  • Kukurūzų krakmolas – 4 šaukštai;
  • Cukrus – 400 g;
  • Vanilinis cukrus – 20 g;
  • Sviestas – 130 g;
  • grietinėlė 33 % – 500 ml.

Napoleono pyrago paruošimas:

Įtrinkite miltus, padarykite juose duobutę ir į ją įtrinkite šaltą sviestą. Sviestą ir miltus sumalkite į trupinius. Svarbu, kad sviestas nepradėtų lydytis

. Miltus pasūdykite, trupiniuose padarykite įdubimą, įmuškite į juos kiaušinius, sudėkite grietinę ir išmaišykite. Į įdubimą supilkite pieną, suminkykite tešlą į gumulą

, padalykite tešlą į dvi dalis, tada kiekvieną dalį padalykite į 6 dalis, suformuokite ritinėlius. Suktinukus padėkite po maistine plėvele 1 valandai į šaldytuvą

. Kremui puode išplakite kiaušinius, supilkite klasikinį ir vanilinį cukrų. Į mišinį taip pat supilkite krakmolą, gerai išmaišykite komponentus

. Į mišinį

supilkite

pieną, išmaišykite ir virkite, kol užvirs. Užvirus 30 sekundžių pavirkite kremą, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite sviestą, išmaišykite

. Uždenkite kremą maistine plėvele ir palikite atvėsti. Tešlą iškočiokite plonais vienodais sluoksniais. Puodo dangčio pagalba galite padaryti lygias pluteles

. Pluteles subadykite šakute, siųskite į 210 laipsnių temperatūros orkaitę 7-10 minučių. Kremui šaltą grietinėlę mikseriu suplakite iki purumo, į kremą keliais etapais įmaišykite kremo

. Kiekvieną pyragą aptepkite

kremu

, surinkite pyragą

.

Torto šonus taip pat aptepkite kremu. Pyragaičių likučius arba vieną iš pyragaičių sutrupinkite į trupinius ir apibarstykite tortą.

Торт Наполеон: рецепт на молоке. Хрустящие коржи и крем со вкусом пломбира

Iškepusį tortą verta 2-3 valandoms palikti šaldytuve, kad įsigertų. Gausite švelnų „Napoleono” tortą su labai skaniu kremu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *