„Napoleonas” puodeliuose. Greičiausias ir skaniausias originalus receptas

Napoleono tortas yra klasikinis desertas, užimantis ypatingą vietą daugelio šalių, visų pirma Rusijos ir Prancūzijos, kulinarinėje tradicijoje.

Torto pagrindą sudaro ploni sluoksniai iš sluoksniuotos tešlos, pakaitomis su švelniu kremu

.

Tradiciškai šiam desertui gaminti naudojama labai plona ir trapi tešla, kuri kepdama tampa auksinė ir lengva, sukuria unikalią tekstūrą, oro ir lengvumo pojūtį. Kremas savo ruožtu suteikia saldumo ir skonio gilumo, todėl pyragas tampa išties unikalus.

Napoleono gimimo akcentas buvo noras eksperimentuoti ir nutolti nuo tradicinių saldumynų

.

Šiame torte dera paprastumas ir sudėtingumas: viena vertus, jį galima paruošti iš turimų ingredientų – miltų, sviesto, kiaušinių ir pieno, kita vertus, procesas reikalauja kantrybės ir tikslumo

. papasakosime, kaip paruošti mažųjų pyragaičių „Napoleonas” variantą

. ingredientai. ingredientai. ingredientai:

  • Pienas – 500 ml;
  • Tryniai – 4 vnt;
  • Cukrus – 60 g;
  • Krakmolas – 40 g;
  • Vanilinis cukrus – 10 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Sviestas – 40 g;
  • Sluoksniuotos tešlos – 250 g;
  • Cukraus pudra.

Napoleono pyragaičių paruošimas:

Išmaišykite trynius su cukrumi, įpilkite 50 ml pieno. Į trynius supilkite krakmolą ir druską, toliau gerai išmaišykite

. Į grietinėlę supilkite likusį pieną, išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Kai sutirštės, minutę pavirkite kremą ir nukelkite nuo ugnies

. Į kremą supilkite vanilinį cukrų ir sviestą, maišykite, kol sviestas ištirps grietinėlėje. Uždenkite kremą maistine plėvele

ir padėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos, o sluoksniuotą tešlą supjaustykite nedideliais kubeliais

.

Kepkite kvadratėlius 180 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių.

Patiekdami desertą, ant stiklinių dugno užtepkite šiek tiek kremo. Ant grietinėlės sluoksnio dėkite tešlos padėkliukus, užtepkite juos kremu. Taip stiklinėse sluoksniuokite kremą ir mažus pyragaičius.

"Наполеон" в стаканчиках. Самый быстрый и вкусный оригинальный рецепт

Papuošimui susmulkiname likusius mažus pyragaičius, sumaišome su vaniliniu cukrumi ir pabarstome deserto viršų. Taip paruošiame paprastus porcijinius pyragaičius arbatos vakarėliui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *