Sūris – tai produktas, kurį žmonės išmoko gaminti jau seniai. Archeologų radiniai rodo, kad sūrį buvo galima gaminti jau 5500 m. pr. m. e. Senovės pasaulyje daug nuorodų randame filosofų ir mąstytojų veikaluose
. Šiais laikais varškės gamybai neskiriama daug dėmesio. Yra daugybė receptų, kuriuose yra paprastų ingredientų ir kurie gerokai taupo šeimos biudžetą.
Mes nusprendėme pasigaminti kreminį sūrį, kuris puikiai tinka tepti ant duonos ir džiugins sodriu skoniu.
Sudedamosios dalys: 1:
- 20% grietinės – 400 g;
- sodos – ⅓ šaukštelio;
- natūralus jogurtas be priedų 10% – 400 g.
Kreminio sūrio paruošimas:
Į gilų indą supilkite 400 g grietinės. Rūgštingumui neutralizuoti įberkite nedidelį kiekį valgomosios sodos. Šaukštu išmaišykite ingredientus. Šie paprasti veiksmai leis jums gauti skanų grietinėlės sūrį be rūgštelės. Paskutinis ingredientas – natūralus jogurtas. Išmaišykite
. Gautą masę supilkite po presu. Naudojame puodą, ant viršaus uždedame durklą ir uždengiame marle.
Perdedame preparatą, o tada uždengiame likusia marle
.
Ant viršaus uždedame lėkštę su svoriu. Dedame į šaldytuvą 12 valandų.
Kreminis sūris paruoštas, o puodo dugne susiformavo naudingos išrūgos.