Naminis biskvitas. Šį receptą išmokiau visus savo draugus: jis tinka bet kokiai šventei.

Manoma, kad biskvitinė tešla į Europą iš Azijos buvo atvežta XVII a. pradžioje. Biskvitas greitai išpopuliarėjo dėl savo švelnaus skonio ir oro tekstūros

. Iš pradžių biskvitas buvo prieinamas tik didikams, tačiau ilgainiui jis tapo labiau prieinamas ir paplito. XVIII ir XIX a. biskvitiniai pyragaičiai tapo daug svarbesni. Jie buvo įtraukti į daugelio restoranų ir kavinių valgiaraščius

. biskvitiniai

pyragaičiai

pradėti gaminti su įvairiais įdarais, pavyzdžiui, vaisiais, uogomis, šokoladu ir kremu

. iškepkime naminį biskvitinį

pyragą.

Ingredientai: 1:

  • Kiaušinių tryniai – 6 vnt;
  • Augalinis aliejus – 40 g;
  • Pienas – 70 ml;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Vanilinas – žiupsnelis;
  • Kukurūzų krakmolas – 18 g;
  • miltai – 75 g;
  • Kiaušinių baltymai – 6 vnt;
  • Citrinos sultys – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 70 g;
  • Kakava – ½ šaukštelio.

Biskvito paruošimas:

Į kiaušinių trynius įberkite druskos, supilkite augalinį aliejų ir pieną, išplakite iki vientisos masės. Į trynių masę supilkite vaniliną, persijokite kukurūzų krakmolą ir miltus ir užminkykite tešlą

. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su citrinų sultimis iki purių baltų putų. Į baltymų mišinį palaipsniui suberkite cukrų ir toliau plakite

. Baltymus palaipsniui supilkite į tešlą ir išmaišykite. Į atskirą dubenį įdėkite porą šaukštų tešlos, sumaišykite su kakava

. 20 cm kvadratinėje formoje sudėkite tešlą, paskirstykite ją po visą paviršių.

Домашний бисквитный пирог. Научила всех подруг этому рецепту: подходит  к любому празднику

Ant pyrago viršaus sukurkite lygiagrečias šokoladinės tešlos juosteles

. Atsargiai smeigtuku padarykite raštus pyrago paviršiuje.

Домашний бисквитный пирог. Научила всех подруг этому рецепту: подходит  к любому празднику

Padėkite formą ant kepimo skardos, užpilkite karštu vandeniu. Pyragą kepkite 150 laipsnių temperatūroje 60 minučių.

Домашний бисквитный пирог. Научила всех подруг этому рецепту: подходит  к любому празднику

Gausite sultingą švelnų biskvitą. Šis pyragas taps jūsų stalo puošmena.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *