Morkų pyragas be miltų, cukraus, sviesto ir kiaušinių. Sultingas desertas arbatos vakarėliui

Morkų pyrago istorija prasidėjo viduramžiais, kai iš morkų, cukraus, miltų ir prieskonių buvo gaminamas pyragas. Tai buvo paprastas ir nebrangus patiekalas, kurį galėjo sau leisti net neturtingieji

. Anglijoje ir Prancūzijoje morkų pyragas buvo populiarus skanėstas. Jis buvo patiekiamas per šventes ir paprastomis dienomis. XVIII a. pyrago receptas tapo žinomas Amerikoje, kur jis pradėtas gaminti pridedant riešutų, džiovintų vaisių ir kitų ingredientų

. Šiuolaikinis morkų pyragas atsirado XX a. pradžioje. Tai daugiasluoksnis desertas su kreminio sūrio pagrindu pagamintu kremu

. Šiandien morkų pyragą galima rasti viso pasaulio kavinių ir restoranų valgiaraščiuose.

Sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: Slyvos – 60 g;
  • linų sėmenys – 2 valg;
  • Morkos – 230 g;
  • Avižiniai dribsniai – 80 g;
  • migdolai – 60 g;
  • Pienas – 100 ml;
  • raugas – 1 šaukštelis;
  • cinamonas – 1 šaukštelis;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Stevijos – 2 šaukšteliai;
  • Ricotta – 600 g.

Morkų pyrago paruošimas:

Džiovintas slyvas užpilkite vandeniu, kad išmirktų. Linų sėklas

sumalkite

blenderiu ir užpilkite 90 ml vandens.

Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Sumalkite blenderiu avižinius dribsnius ir migdolus iki miltų

. Smulkiai

supjaustykite

džiovintas slyvas, prieš tai pamirkytas vandenyje. Avižinių dribsnių ir migdolų miltus supilkite į morkas, suberkite džiovintas slyvas, linų sėmenis, raugą, cinamoną, druską ir steviją

. Į mišinį supilkite pieną ir išminkykite iki tešlos konsistencijos

.

Kepimo

skardą išklokite kepimo pergamentu, patepkite augaliniu aliejumi, sudėkite tešlą ir paskleiskite ją po visą paviršių.

20-25 min. kepkite pyragą 170 laipsnių temperatūroje.

Морковный торт без муки, сахара, масла и яиц. Сочный десерт для чаеипития

Į konditerinį maišelį įdėkite rikotos, padalykite paruoštą pyragą į 3 lygias dalis

, kiekvieną pyragą

aptepkite

rikota ir sumontuokite pyragą.

Морковный торт без муки, сахара, масла и яиц. Сочный десерт для чаеипития

Aptepkite pyrago šonus riebalais, įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

Морковный торт без муки, сахара, масла и яиц. Сочный десерт для чаеипития

Gausite dietinį skanų morkų pyragą.

Морковный торт без муки, сахара, масла и яиц. Сочный десерт для чаеипития

Šis deserto variantas tinka arbatos vakarėliui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *