Moliūgas grietinės padaže: neįtikėtinai skanus ir aromatingas. Visi, kurie paragavo, prašė recepto

Moliūgas grietinės padaže yra ne tik puikus rudens skanėstas, bet ir universalus patiekalas, kuris gali tapti įvairių kulinarinių eksperimentų pagrindu. Kartu su švelniu ir sodriu grietinės padažu moliūgas atskleidžia savo nuostabias skonio savybes, minkštimas tampa minkštas ir kvapnus, sukuriama puiki saldumo ir rūgštumo pusiausvyra.

Moliūgą grietinės padaže paruošti ne tik paprasta, bet ir greita, todėl kaskart galite nustebinti savo šeimą ar svečius nauju originaliu patiekalu.

Šį derinį galima patiekti kaip garnyrą, pagrindinį patiekalą ar net kaip savarankišką užkandį.

Patiekalą galima papildyti įvairiais prieskoniais, pavyzdžiui, cinamonu, muskato riešutu ar net česnaku, kurie atvers naujus skonių ir aromatų horizontus.

Sudedamosios dalys:

  • Moliūgas – 500 g;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • grietinė – 200 g;
  • Vanduo – 100 ml;
  • Miltai – 1 šaukštelis;
  • petražolių – ryšulėlis.

Moliūgo virimas grietinės padaže:

Moliūgą nulupkite ir supjaustykite ne itin mažais kubeliais. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais, česnako skilteles susmulkinkite

. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną, tada sudėkite į jį moliūgą, kepkite 5-7 min.

Į moliūgą sudėkite grietinę, supilkite vandenį, suberkite miltus, druską ir išmaišykite. Palikite moliūgą po dangčiu ant vidutinės ugnies 5-10 min.

Susmulkinkite petražoles ir į moliūgą įmeskite česnaką. Dar minutę pavirkite moliūgą grietinėje ir pabarstykite petražolėmis.

Тыква в сметанном соусе: невероятно вкусная и ароматная. Все, кто пробовал, просили рецепт

Rezultatas – puikus patiekalas vakarienei. Moliūgas grietinės padaže gali būti ir pagrindinis patiekalas, ir priedas prie mėsos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *