Šaltuoju metų laiku dažnai kyla noras išvirti sočius barščius, tačiau ne visada galima skirti laiko valymui ir ilgam daržovių paruošimui. Būtent šis paruošimas padeda: vienas stiklainis „Minutka” leidžia greitai ir patogiai išvirti.

Sudedamosios dalys: 1:
- Svogūnai – 1 kg;
- nuluptos morkos – 1 kg;
- nulupti burokėliai – 1,5 kg;
- saldžioji paprika – 0,5 kg;
- švieži pomidorai – 2 kg;
- augalinis aliejus – 250 ml;
- lauro lapai – 3 vnt;
- cukraus smėlio – 5 šaukštai. litrai;
- druskos – 3 šaukštai;
- maltų juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
- česnako galvutė – 1 vnt;
- valgomasis actas 9 % – 70 ml.

Paruošimo būdas:
- Svogūnus supjaustykite kubeliais ir kepkite aliejuje, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
- Į jį sudėkite tarkuotas morkas ir burokėlius, lengvai troškinkite.
- Supilkite kubeliais supjaustytą saldžiąją papriką, tada supilkite trintuvu susmulkintus pomidorus.
- Įdėkite lauro lapą, cukrų, druską, pipirus ir sutrintą česnaką.
- Daržoves troškinkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį, tada supilkite actą ir kaitinkite dar 3-5 min.
- Karštą mišinį paskirstykite į sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangteliais, apverskite ir palikite po rankšluosčiu, kol atvės.

Šis padažas tinka ne tik barščiams, bet ir padažams gaminti ar kaip savarankiškas daržovių užkandis.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

