Pirožki su kopūstais yra tradicinis rusų patiekalas, kuris jau daugelį amžių užima ypatingą vietą šios šalies kulinarinėje kultūroje. Šie nedideli, bet maistingi produktai pasižymi unikaliu tešlos ir kopūstų deriniu.
Dėl paprasto paruošimo ir lengvai prieinamų ingredientų kopūstų pyragėliai populiarūs ne tik namuose, bet ir valgyklose, kavinėse bei restoranuose.
Istoriškai kopūstų pyragėliai buvo ruošiami kaip sotus patiekalas valstiečiams, leidžiantis jiems naudoti turimus produktus. Kopūstai, kaip viena pagrindinių įdaro sudedamųjų dalių, yra ne tik puikaus skonio, bet ir vitaminų bei maistinių medžiagų šaltinis.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: miltai – 600 g;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- sausų mielių – 7 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- kiaušinis – 1 vnt;
- grietinė – 2 šaukštai;
- pieno – 350 ml;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Įdarui skirti ingredientai:
- kopūstai – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- svogūnas – 2 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio.
Kopūstų paplotėlių paruošimas:
Į gilų dubenį persijokite miltus, supilkite cukrų ir sausas mieles, išmaišykite. Miltuose padarykite duobutę, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę ir šiltą pieną, užminkykite tešlą
. 5 minutes min.
minkykite
tešlą, tada supilkite į ją augalinį aliejų, suberkite į gumulą
.
Palikite tešlą po maistine plėvele 1 valandą šiltai
. Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną ir stambiai sutarkuokite morką. Keptuvėje su augaliniu aliejumi troškinkite svogūną, kol taps skaidrus, tada sudėkite svogūnus ir troškinkite dar 5 min.
Kopūstus smulkiai supjaustykite
ir sudėkite
prie svogūnų ir morkų
.
Įdarą pasūdykite, papipirinkite ir troškinkite, kol kopūstai suminkštės.
Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 20 vienodų kubelių
.
Kiekvieną koloborą rankomis iškočiokite į plokštainį, kurio viduryje yra storymė.
Į plokštainį sudėkite faršą ir užspauskite jį tešloje. Keptuvėje įkaitinkite daug augalinio aliejaus, kad paplotėliai jame plūduriuotų
. Pamerkite paplotėlius siūle žemyn į aliejų ir kepkite, kol iš abiejų pusių apskrus.
Iškepę uždėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalų perteklius. Iškepę kopūstų paplotėliai yra skanūs.