Minkšti ir purūs burokėlių paplotėliai. „Narų” tešlos receptas

Burokėlių pyragaičiai – unikalus ir skanus patiekalas, kuriame susipina rusų virtuvės tradicijos ir šiuolaikinės gastronomijos tendencijos. Burokėliai

, pasižymintys sodria spalva ir salstelėjusiu skoniu, yra pagrindinis šių pyragaičių ingredientas, suteikiantis jiems naudingų savybių. Daug vitaminų ir mikroelementų turintys burokėliai žinomi dėl savo teigiamo poveikio sveikatai.

Burokėlių pyragėliai puikiai tinka vegetariškai mitybai, taip pat gali būti įdomus patiekalas svečiams.

Padėti ant šventinio stalo jie dėl savo ryškios spalvos ir neįprasto skonio suteiks ryškumo ir originalumo.

Tešlos ingredientai:

  • Pienas – 500 ml;
  • Mielės – 14 g;
  • Soda – 1 šaukštelis;
  • Margarinas – 120 g;
  • Raugas – 2 šaukšteliai;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Druska – 2 šaukšteliai;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Miltai – 900 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Burokėlis – 1 vnt;
  • morkos – 1 vnt;
  • Cukrus – 3 šaukštai;
  • džiovintos slyvos, pagal skonį.

Pyragėlių su burokėliais paruošimas:

Burokėlių ir morkų įdarui nuluptus burokėlius ir morkas sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite daržoves į puodą, sumaišykite su cukrumi ir užvirinkite

. Jei norite, įdarui galite supjaustyti šiek tiek džiovintų slyvų. Išvirusią burokėlių masę troškinkite ant mažos ugnies, kol ji bus paruošta.

Мягкие и воздушные пирожки со свеклой. Рецепт на тесте "водолаз"

Likus 5 minutėms iki burokėlių virimo pabaigos, į burokėlių masę sudėkite džiovintas slyvas.

Tešlai į šiltą pieną supilkite raugą, cukrų, įberkite šaukštą miltų nuo visos masės. Sumaišykite ingredientus ir palikite oparą 10-15 min. šiltoje vietoje.

Tuo metu įmuškite kiaušinius su druska, supilkite juos į paruoštą oparą. Suberkite ⅓ miltų ir persijokite sodą

. Užminkykite tešlą, palaipsniui supilkite miltus. Kai tešla taps vientisa, supilkite į ją margariną ir sumaišykite su visa mase.

Ant miltais pabarstyto stalo tešlą minkykite apie 10 minučių. Ji turi tapti minkšta ir nelipni. Tešlą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į celofaninį maišelį, sandariai užriškite.

Tešlą įdėkite į dubenį, pripildytą šalto vandens. Kai tešla plūduriuos, ji bus paruošta formuoti paplotėlius

. Tada šiek tiek išminkykite tešlą ir padalykite ją į dvi lygias dalis. Padalijame tešlą į 65 gramų

ritinėlius

, uždengiame juos celofanu ir paliekame pakilti.

Tada ritinėlius susukame į plokščius pyragėlius, dedame į juos įdaro ir užklijuojame. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir dedame į jį pyragėlius siūle žemyn.

Svarbu, kad pyragėliai plūduriuotų aliejuje.

Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos, viršų apliekite karštu aliejumi.

Мягкие и воздушные пирожки со свеклой. Рецепт на тесте "водолаз"

Rezultatas – gardūs kvapnūs minkšti pyragėliai su burokėlių įdaru. Recepte nurodytą margariną galite pakeisti tokiu pat kiekiu sviesto.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *