Vamzdeliai su kremu – tai desertas, kurį sudaro traškus vamzdelis ir kremo įdaras. Manoma, kad šis skanėstas atsirado SSRS, kai trūko pinigų. Tuomet konditeriai iš turimų ingredientų sugalvojo paprastą ir skanų desertą
. Pirmieji vamzdeliai su kremu buvo gaminami iš vaflių, kurie buvo kepami specialiose formelėse. Kremas šiaudeliams buvo gaminamas iš sviesto, kondensuoto pieno ir vanilės
. Šis desertas greitai tapo populiariu ir mėgstamu sovietinių žmonių skanėstu. Šiandien šiaudeliai su kremu išlieka aktualūs, nors receptas dažnai keičiamas. Sukurkime savo virtuvėje vamzdelių su varškės kremu variaciją.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 280 g;
- kepimo milteliai – ½ šaukštelio;
- druskos – žiupsnelis;
- Vanilinis cukrus – 8 g;
- Sviestas – 100 g;
- grietinė – 200 g;
- Kiaušinio trynys – vnt.
Įdarui skirti ingredientai:
- Ingredientai: graikiniai riešutai – 150 g;
- Kiaušinio baltymas – vnt;
- Cukrus – 4 šaukštai;
- varškė – 150 g;
- Kiaušinio trynys – vnt.
Vamzdelių su grietinėle paruošimas:
Miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų supilkite į dubenį. Į miltus sudėkite šaltą sviestą ir rankomis išminkykite iki kreminės masės trupinių
. Į trupinius sudėkite grietinę ir kiaušinio trynį, išminkykite tešlą ir suformuokite blokelį. Palikite tešlą celofane 15 minučių šaldytuve
. Įdarui kiaušinio baltymą išplakite mikseriu su cukrumi iki blizgaus baltumo. Susmulkinkite graikinius riešutus ir suberkite juos į baltymų masę, išmaišykite.

Padalykite tešlą į 4 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į maždaug 20 cm skersmens sluoksnį. Tešlą supjaustykite kaip picą trikampėliais – po 8 vienetus kiekvienam sluoksniui
. Ant plačiosios trikampėlių dalies dėkite graikinių riešutų įdaro. Įdarą užspauskite tešlos viduje ir susukite į ritinėlį.

Dalį suktinukų dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
. Antrajam įdarui tiesiog sumaišykite varškę su kiaušinio tryniu. Panašiai padalykite tortilijas į trikampius ir dėkite juos ant platesnės trikampio dalies, suvyniodami į suktinukus.
Varškės suktinukus taip pat dėkite ant kepimo skardos
.
Kepkite 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.


Iškepusius suktinukus galite suvynioti į celofaninį maišelį su cukraus pudra. Taip suktinukai bus cukriniai, beveik sniego baltumo.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

