Minkau tešlą, bet neliečiu jos rankomis. Jau išmokau visus savo draugus, kaip tokiu būdu gaminti sultingus belyašius.

Pirmą kartą į beliašus panašus patiekalas paminėtas totorių ir baškirų virtuvėse. Beliašiai buvo nedideli plokšti tešlos paplotėliai, įdaryti mėsa arba daržovėmis ir kepti aliejuje

. XIX a. Beliašiai atsirado Europos virtuvėje

.

Jie greitai išpopuliarėjo dėl savo sultingumo ir skonio. Belyashi buvo gaminami iš mielinės tešlos su mėsos įdaru ir kepami iki auksinės plutelės. Šiandien beliašai tebėra aktualus patiekalas daugelyje šalių. Egzistuoja daugybė beliašų receptų, kurie skiriasi ingredientais ir paruošimo būdais.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 750 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • sausos mielės – 10 g;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • raugas – 4 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Sviestas – 50 g; M
  • Šiltas pienas – 400 ml.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Įdaras – 350 g;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Belyashi paruošimas:

Miltus sumaišykite su druska, mielėmis, cukrumi ir kepimo milteliais. Į miltus įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą ir pieną.

Тесто замешиваю, а руками не касаюсь. Всех подруг уже научила: так готовлю сочные беляши

Uždarykite maišelį, sumaišykite visus viduje esančius ingredientus, užminkykite tešlą. Įdarui sutarkuokite svogūną, susmulkinkite žaliąjį svogūną

, sudėkite žaliąjį ir svogūną į faršą, pasūdykite ir išmaišykite. Patepkite stalą augaliniu aliejumi, išklokite tešlą iš maišelio

. Išminkykite tešlą ant stalo, padalykite ją į 50-60 g ritinėlius. Suvyniojame ritinėlius į plokščius pyragėlius, į kuriuos dedame įdaro.

Тесто замешиваю, а руками не касаюсь. Всех подруг уже научила: так готовлю сочные беляши

Įdarą užspaudžiame tešlos viduje, viršuje vietoj siūlės palikdami nedidelę skylutę.

Тесто замешиваю, а руками не касаюсь. Всех подруг уже научила: так готовлю сочные беляши

Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite paplotėlius pirmiausia skylute žemyn. Kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.

Тесто замешиваю, а руками не касаюсь. Всех подруг уже научила: так готовлю сочные беляши

Gausite sultingus beliašus. Tai geras pyragaičių variantas, kuris visada bus aktualus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *