Miltai, vanduo ir bulvės. Štai kaip aš gaminu puikų kičiną: mano mėgstamiausias receptas

Chychin yra nacionalinis Karačajų-Balkarų virtuvės patiekalas – plokščia duona su įdaru. Įdaras gali būti įvairus: malta mėsa, žolelės, sūris arba jų deriniai

. Balkarų kičinai nuo kitų kičinų rūšių skiriasi savo plonumu ir tešlos švelnumu. Jie kepami ant sausos keptuvės, o iškepę aptepami sviestu.

Paruošti khychins aptepami lydytu sviestu

ir

sudedami vienas ant kito. Patiekiami karšti.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 400 g;
  • vandens – 250 ml;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;

Įdarui skirti ingredientai:

  • Virtos bulvės – 4 vnt;
  • suluguni sūris – 300 g;
  • druskos – 1 žiupsnelis;
  • maltų juodųjų pipirų – 1/3 šaukštelio.

Paruošimas:

Į gilų dubenį miltuose padarome duobutę, į kurią supilame vandenį, įberiame druskos ir pradedame minkyti. Kai susidaro gumulas, įpilame augalinio aliejaus, toliau minkome iš pradžių dubenyje, paskui ant darbinio paviršiaus.

Tešlą

minkome

ant stalo, kol taps elastinga ir minkšta, uždengiame ją celofanu ir paliekame. Įdarui suminkykite virtas bulves, sutarkuokite sūrį „Suluguni”, šiek tiek pasūdykite, papipirinkite

ir sumaišykite visus įdaro ingredientus. Dar kartą išminkykite tešlą, padalykite ją į 5 dalis ir suformuokite ritinėlius.

Suktinukus

palikite 5 minutėms po celofanu

. Tada iškočiokite juos į 15 cm skersmens lakštus. Į kiekvieną sluoksnį dėkite po gabalėlį įdaro, o bulvių košę ir sūrį užspauskite tešlos viduje, tarsi maišelyje

. Tešlos ir įdaro gabalėlius šiek tiek suplokite

.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus, kočiną kočėlu iškočiokite iki 20-25 cm skersmens

. Kočiną sudėkite į keptuvę, uždenkite dangčiu. Kepkite plokštainį iš abiejų pusių 3-4 minutes. Iškepę plokštainį galite padaryti skylutes

. Paruoštą plokštainį

aptepkite

sviestu

.

Мука, вода и картошка. Вот как я готовлю отменные хычины: мой любимый рецепт

Tai puikūs chychin, kuriuos galima patiekti be nieko arba su mėsa.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *