Miltai, actas ir verdantis vanduo: nieko sudėtingo, bet man jie tiesiog patinka. Klasikinis sraigių pyragas

Sraigės yra skanus sluoksniuotos tešlos kepinys, kuris tinka prie daugelio kitų patiekalų. Sraigės būna įvairių formų – saldžios, su špinatais, mėsos, sūrio ir kitos. Tačiau viena skaniausių sraigių laikoma klasikinė

sraigė

be jokio įdaro, kuri

pradėta gaminti XIX amžiuje

.

Šio recepto turėjo būti ir anksčiau, tačiau sraigių pikas buvo prieš du šimtmečius,

nes tuomet kvietiniai miltai tapo pigesni

.

Kiekvienas virėjas laikė savo pareiga eksperimentuoti su tešla. Todėl dabar turime daugybę įvairių rūšių bandelių, sraigių ir sausainių

. Papasakosime, kaip iškepti klasikinę bandelių sraigę.

Keksiukų sraigių ingredientai:

  • Šiltas vanduo – 200 ml;
  • druskos – šaukštelis;
  • acto – valgomasis šaukštas;
  • miltai – 350 g.

Keksiukų sraigės paruošimas:

Į šiltą vandenį suberkite druską, supilkite actą ir persijotus miltus, užminkykite elastingą ir minkštą tešlą. Palikite tešlą 15 minučių po rankšluosčiu

. Padėkite tešlą ant stalo ir padalykite į dvi lygias dalis. Pabarstykite stalą miltais ir iš tešlos suformuokite rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į didelį ploną paplotėlį ir patepkite ištirpintu sviestu

. Padalykite tešlą į plonas juosteles, sulenkite juosteles išilgai

.

Мука, уксус и кипяток: ничего сложного, но я их просто обожаю. Классическая сдобная улитка

Gautą storą ryšulėlį sulenkite į sraigę.

Мука, уксус и кипяток: ничего сложного, но я их просто обожаю. Классическая сдобная улитка

Tuos pačius veiksmus pakartokite su antruoju tešlos sluoksniu

. Kiekvieną sraigę šiek tiek išminkykite ir dėkite į sausą keptuvę.

Kepkite sraiges iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.

Мука, уксус и кипяток: ничего сложного, но я их просто обожаю. Классическая сдобная улитка

Tai paprastos sraigės.

Мука, уксус и кипяток: ничего сложного, но я их просто обожаю. Классическая сдобная улитка

Šis receptas yra kuo paprastesnis ir kuo mažiau biudžetinis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *