Mėsainių receptas, kuris nustebina. Kaip paruošti sultingus ir skanius kotletus

Kotletai yra maltos mėsos arba žuvies patiekalas, kuris tinkamai paruoštas gali būti sveikas. Jie yra baltymų, kurie būtini kūno ląstelėms augti ir atsinaujinti, šaltinis. Be to, kotletuose yra vitaminų ir mineralinių medžiagų, kurios svarbios gerai sveikatai palaikyti

. Tačiau verta prisiminti, kad kotletai, kaip ir kiti patiekalai, gali būti kenksmingi, jei jų vartojama per daug. Dėl jų gali padidėti svoris ir atsirasti virškinimo problemų, jei jie ruošiami su daug aliejaus arba juose yra daug druskos. Svarbu rinktis kokybiškus ingredientus, pavyzdžiui, liesą mėsą ar žuvį, ir stebėti suvartojamų kotletų kiekį. Taip pat verta juos derinti su kitais maisto produktais, kad mityba būtų subalansuota.

Papasakosime, kaip paruošti sultingus ir skanius kotletus

.

Sudedamosios dalys: – mėsa ir mėsos produktai, iš kurių gaminami kotletai:

  • maltos mėsos – 600 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • česnakas – 15 g;
  • kiaušiniai – 1 vnt;
  • juodųjų pipirų – 8 g;
  • druskos – 9 g;
  • imbiero milteliai – 5 g;
  • saldžiosios paprikos – 8 g;
  • muskato riešutas – 3 g;
  • pieno – 100 ml;
  • džiūvėsėliai – 100 g;
  • lydytas sūris – 100 g;
  • minkštas sviestas – 20 g;
  • krapų – 30 g;
  • miltai – 200 g;
  • pomidorai – 2 vnt;
  • sūris – 100 g;
  • juodųjų sezamų sėklos – 20 g;
  • augalinis aliejus – 20 ml;
  • majonezas – 50 g.

Kotletų paruošimas:

Supjaustykite smulkiai svogūną ir 10 g česnako, sudėkite į maltą mėsą, įmuškite kiaušinį. Į maltą

mėsą

įberkite 3 g juodųjų pipirų, 5 g druskos, imbiero miltelių, saldžiosios paprikos ir muskato riešuto

. Į maltą mėsą supilkite pieną, suberkite džiūvėsėlius, sumaišykite maltą mėsą iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišome lydytą sūrį su minkštu sviestu, supilame smulkintus krapus ir 3 g saldžiosios paprikos

. Iš maltos mėsos suformuojame nedideles tortilijas, į kurias dedame sūrio įdarą, uždarome vidų.

Рецепт из фарша, который удивляет. Как приготовить сочные и вкусные котлеты

Keptuvėje augaliniame aliejuje 10 min. ant silpnos ugnies kepame miltuose pamirkytus kotletus.

Рецепт из фарша, который удивляет. Как приготовить сочные и вкусные котлеты

Pomidorą supjaustome kubeliais, sūrį kartu su česnaku sutarkuojame smulkia tarka. Pomidorus ir sūrį užpilame juoduoju sezamu, pabarstome druska ir pipirais.

Salotas užpilame majonezu ir gerai išmaišome

.

Apverskite kotletus ant kitos pusės ir kepkite taip pat.

Gausite ne tik sultingus kotletus su sūrio įdaru, bet ir skanių salotų prie jų.

Рецепт из фарша, который удивляет. Как приготовить сочные и вкусные котлеты

Tai puikus derinys, tinkantis sočiai vakarienei.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *