Vištiena, ypač krūtinėlė, dažnai laikoma mėsinga ir sausa. Tiesa ta, kad vištienos krūtinėlė turi mažai riebalų. Todėl po terminio apdorojimo, pavyzdžiui, kepimo, visa drėgmė išgaruoja. Todėl mėsa lieka be riebalų ir drėgmės, o tai ir lemia jos sausumą
. Tuo pat metu išvengti sausos ir blankios vištienos krūtinėlės vakarienei visai įmanoma. Tam reikia žinoti, kaip teisingai paruošti šią mėsą. Būtina įsigyti padažų vištienai receptų. Padažas krūtinėlėje paliks savo sulčių, kurios išrašys skaidulas ir mėsa taps sultinga bei skani.
Paruoškime kartu vištienos mėsą česnakiniame padaže
.
Vištienos česnakiniame padaže ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė – 600 g;
- Druska – 1/3 šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – 1/5 šaukštelio;
- paprikos – 1 šaukštelis;
- Miltai – 2 valg.
Česnakinio padažo ingredientai:
- Sviestas – 40 g;
- česnako – 2 skiltelės;
- Miltai – 1/2 valgomojo šaukšto;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanduo – 100 ml.
Vištienos gaminimas česnakiniame padaže:
Vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais, pabarstykite druska, pipirais, supilkite papriką ir išmaišykite. Į vištienos filė supilkite miltus, ingredientus vėl sumaišykite.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite vištienos gabalėlius iš visų pusių.

Vištienos gabalėlius sudėkite į lėkštę, o keptuvėje ištirpinkite sviestą, kad paruoštumėte padažą.
Į ištirpintą sviestą supilkite druską, miltus ir įspauskite česnako skilteles
.
Į mišinį supilkite vandenį ir išmaišykite
. Sudėkite vištienos gabalėlius į padažą ir apvoliokite juos mišinyje, kepkite minutę.

Rezultatas – sultinga vištiena česnakiniame padaže.

Tokią vištieną galima patiekti su bet kokiu garnyru.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

