Neįmanoma įsivaizduoti jokios šventės be skanių ir įdomių salotų. Tradiciškai gimtadieniams, Naujiesiems metams, Kalėdoms ir kitoms šventėms ruošiame alyvuogių, silkės po kailiu ir cezario. Tačiau pastaruoju metu šios salotos tampa vis mažiau populiarios tarp svečių. Faktas tas, kad šie patiekalai yra banalūs, o šiuolaikinėje patiekalų gausoje norisi ko nors neįprastesnio.
Norėdami nustebinti giminaičius, draugus ir šeimą, turėtumėte pasigaminti ką nors naujo. Šios salotos taps svarbiausiu programos akcentu ir baigsis greičiau nei liūdnai pagarsėjęs Olivjė.
Moteriškų salotų ingredientai:
- bulvės – 5 vnt;
- maltų juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- vištienos filė – 2 vnt;
- česnako – skiltelė;
- džiovintos slyvos – 3-4 vnt;
- majonezas – 3 šaukštai;
- riešutai – 50 g;
- grietinė – 3 šaukštai.
Moteriškų salotų paruošimas:
Sumaišykite grietinę ir majonezą. Česnako skiltelę sutrinkite per presą ir kartu su pipirais įmaišykite į grietinės ir majonezo mišinį. Išmaišykite ingredientus ir gaukite padažą salotoms
. 10 minučių mirkykite džiovintas slyvas verdančiame vandenyje
. 10 minučių virkite bulves ir vištienos krūtinėlės filė. Nepamirškite šių produktų pagal skonį pasūdyti
. Tada bulves reikia atsikratyti odelės ir susmulkinti stambia dantyta tarka. Dalis bulvių drožlių – mūsų salotų pagrindas.
Vištienos mėsą atskiriame skaidulomis, pusę jos sudedame ant bulvių pagrindo, tolygiai paskirstydami paviršiuje. Sluoksnį su mėsa patepame paruoštu padažu
. Atvėsusias džiovintas slyvas supjaustome šiaudeliais ir uždedame ant padažo.
Panašiai išdėliojame sluoksnius su bulvėmis, mėsa ir džiovintomis slyvomis
.
Tik dabar kiekvieną sluoksnį reikia apšlakstyti padažu.
Blenderiu arba trintuvu sutrinkite riešutus, salotoms puikiai tinka graikiniai riešutai. Viršų apibarstykite riešutų trupiniais ir palikite 8 valandoms.
Paruoštos salotos atrodo neįprastai ir jas lengva paruošti. Produktų galima įsigyti bet kokio biudžeto, o gauti naujų, į nieką nepanašių salotų.