Kopūstai yra daržovė, kurioje gausu vitaminų, mineralų ir skaidulų. Jos gali būti naudingos žmogaus organizmui dėl keleto priežasčių.
Pirma, kopūstuose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų. Juose gausu vitaminų C, K, A, B6. Kopūstuose taip pat yra mineralinių medžiagų – kalio, magnio, mangano ir geležies. Šios medžiagos padeda palaikyti sveiką odą, plaukus ir nagus, taip pat stiprina imuninę sistemą.
Antra, kopūstai yra geras ląstelienos šaltinis, kuris padeda gerinti virškinimą, mažinti cholesterolio kiekį ir kontroliuoti svorį.
Papasakosime, kaip pusryčiams pasigaminti kopūstų blyną.
Kopūstų blynų ingredientai:
- Kopūstai – 300 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Sviestas – 40 g;
- Morkos – 1 vnt;
- Saldžioji paprika – ½ vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- grietinė – 2 šaukštai;
- Miltai – 3 valg. šaukštai;
- kepimo milteliai – ½ šaukštelio;
- Sūris – 100 g.
Kopūstų blynų paruošimas:
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Išvalytą nuo vidaus papriką ir svogūną supjaustyti pusžiedžiais, sūrį supjaustyti nedideliais kubeliais.
Atskirame dubenyje išplakti kiaušinius, druską, sumaišyti su grietine, miltais ir kepimo milteliais
.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakepinkite svogūnus, kol suminkštės
, prie svogūnų sudėkite morkas ir kepkite, kol suminkštės. Tada sudėkite paprikas ir kopūstus, troškinkite ant mažos ugnies po dangčiu, kol susigers.

Kopūstus pasūdykite, išmaišykite, supilkite skystą tešlą į kopūstus.

Tešlą su daržovėmis paskirstykite po visą keptuvės paviršių, pabarstykite sūriu.

Kepkite blyną po dangčiu, kol paviršiuje išsilydys sūris.

Belieka blyną apibarstyti žolelėmis, pavyzdžiui, krapais. Taip paruošite sotų kopūstų blyną pusryčiams.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

