Baklažanai marinate – populiarus patiekalas, kurį galima rasti daugelyje pasaulio virtuvių. Tai acto, augalinio aliejaus, česnako ir įvairių prieskonių mišinyje marinuoti baklažanų griežinėliai.
Baklažanai marinate gali būti ruošiami įvairiai: su žolelėmis, svogūnais, morkomis ar kitomis daržovėmis. Juos galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie mėsos ar žuvies.
Pasigaminkime užkandį iš marinuotų baklažanų patys.
Ingredientai: 1:
- Ingredientai: baklažanai – 800 g;
- Saldžioji paprika – 3 vnt;
- česnakas – 5 skiltelės;
- petražolių – ryšulėlis;
- kalendros – ryšulėlis.
Marinato ingredientai:
- Vanduo – 1 litras;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- Druska – 2 šaukštai;
- actas 9% – 3 šaukštai;
- Gvazdikėliai – 3 vnt;
- lauro lapai – 3 vnt;
- pipirų grūdelių – 30 vnt;
- Augalinis aliejus – 100 ml;
- Česnakas – 4 skiltelės;
- petražolės – 2 šakelės.
Marinuotų baklažanų paruošimas:
Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų, druską, supilkite augalinį aliejų. Į marinatą suberkite juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapus, česnaką ir gvazdikėlius
. Į marinatą sudėkite petražoles, supilkite actą, išmaišykite ir pašildykite. Tuo tarpu baklažanus supjaustykite nedideliais griežinėliais
. Išvalykite paprikų vidų ir supjaustykite jas nedideliais gabalėliais. Sudėkite baklažanus į verdantį marinatą, uždenkite dangčiu
. Antrą kartą užvirus, šaukštu prispauskite baklažanus prie puodo dugno ir palikite juos 2 minutėms. Tada baklažanus sudėkite į atskirą indą, susmulkinkite kalendras, petražoles ir česnakus
. Panašiai virdami paprikas, į marinatą galite įdėti papildomą česnako skiltelę ir petražolių šakelių. Sudėkite paprikas prie baklažanų, užpilkite mišiniu su marinatu.

Palikite užkandį atvėsti, o tada sudėkite į stiklainius ir 24 valandoms nusiųskite į šaldytuvą.

Gausite puikų baklažanų ir paprikų užkandį. Jis puikiai tinka bet kokiam patiekalui gardinti.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

