Pekino kopūstuose yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų A, C, E, K, PP, U ir B grupės vitaminų, mineralinių druskų – kalio, kalcio, magnio, natrio, geležies, fosforo ir jodo, organinių rūgščių, ląstelienos, baltymų ir cukrų
. Dėl šios sudėties Pekino kopūstai gali turėti teigiamą poveikį žmogaus organizmui. Pavyzdžiui, jis gerina virškinamojo trakto veiklą, padeda stiprinti imunitetą ir padeda kovoti su avitaminoze
. Dėl šios priežasties Pekino kopūstus būtinai turėtumėte įtraukti į savo mitybos racioną. Kaip tai padaryti? Geriau ruošti paprastas salotas su kopūstais.
Salotų su Pekino kopūstais ingredientai:
- Ingredientai: Pekino kopūstai – ½ vnt;
- Kiaušinis – 4 vnt;
- pomidorai – 2 vnt;
- Kukurūzai – 3 šaukštai;
- Majonezas;
- Druska – ⅓ šaukštelio.
Salotų su pekino kopūstais paruošimas:
Šinkuojame pekino kopūstus. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais
, sudėkite juos į
dubenį su kopūstais
. Pomidorus supjaustykite kubeliais, sudėkite juos kartu su kukurūzais į salotas
.
Užpilkite indą majonezu, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Rezultatas – lengvos salotos su Pekino kopūstais.

Majonezą recepte galima pakeisti grietine, todėl salotos bus sveikesnės. Taip pat į salotas pagal skonį dedama žalumynų – petražolių ir kalendrų.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

