Kad patiekalas būtų sodraus, ryškaus skonio ir aromato, svarbu laikytis eiliškumo ir pasirinkti gerus produktus. Toliau pateikiamas vienas iš mano išbandytų metodų, pagal kurį barščiai visada pavyksta.

Reikalingi produktai:
- vandens – 5 litrai;
- bulvės – 4 vnt;
- burokėliai – 1-2 šakniavaisiai;
- kiaulienos šonkauliukų arba mėsos su kaulais – 1,2 kg;
- rauginti kopūstai arba marinuoti kopūstai – 250 g;
- pastarnokas – pusė šaknies;
- švieži arba konservuoti pomidorai – 2 vnt;
- švieži kopūstai – 400 g;
- lauro lapas – 2 vnt;
- sūdyti lašiniai – 30 g;
- augalinio aliejaus – 2 šaukštai;
- svogūnas ir morka – po 1 vnt;
- pomidorų pasta – 3 litrai;
- saldžiosios paprikos – 1 vnt;
- aštriosios paprikos, adžikos – pagal skonį;
- česnako – 3 skiltelės;
- žolelės, prieskoniai.

Kaip išvirti:
- Iš pradžių sultinys – 20 minučių, tada burokine tarka sutarkuoti burokėliai.
- Smulkiai supjaustau lašinukus, pakepinu, sudedu svogūnus, aliejų, pakepinu porą minučių. Svarbu: seni lašiniai suteikia aromato. Galima pakepinti arba sumalti ir sudėti pabaigoje.
- Tarkuotas morkas – į keptuvę, dar šiek tiek patroškinti.
- Pomidorų pasta, pipirai, cukrus, pomidorai – ten pat.
- Paruoštą mėsą atskiriu, supjaustau, grąžinu į keptuvę.
- Sudedu bulves, dviejų rūšių kopūstus, lauro lapus, pastarnokus, druską, prieskonius. Verdu, kol daržovės suminkštėja.
- Daržovių apkepą nupilu, paragauju, pabaigiu pagal skonį.
- Finale – aštriąją papriką, prieskonines žoleles, susmulkintą česnaką.
- Palieku pastovėti 10-20 minučių, patiekiu su grietine.
- Jei nenorite lašinių – nedėkite. Jei mėgstate ne tokį rūgštų skonį – išimkite marinuotus pomidorus arba įberkite truputį cukraus. Norint, kad barščiai būtų raudoni, burokėlių reikia dėti į virimo pabaigą.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

