„Mannik” yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių desertų Rusijoje. Tai pyragas, gaminamas iš manų kruopų. Šis patiekalas pasižymi subtiliu skoniu ir malonia tekstūra, taip pat daugybe gaminimo variantų
. Mannik galima gaminti pridėjus įvairių ingredientų, pavyzdžiui, riešutų, džiovintų vaisių, uogų ar šokolado. Priklausomai nuo recepto, jis gali būti tirštesnės arba puresnės tekstūros.
Šis desertas puikiai tinka šeimos arbatos vakarėliui ar šventiniam stalui.
Papasakosime, kaip patiems pasigaminti manniką.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 200 ml;
- druskos – žiupsnelis;
- kefyras – 200 ml;
- manų kruopos – 200 g;
- kvietiniai miltai – 200 g;
- rauginimo medžiaga – 10 g;
- vanilino – žiupsnelis;
- obuoliai – 2 vnt.
Mannikos paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, kruopščiai išmaišykite, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į mišinį supilkite kefyrą, išmaišykite ir suberkite manų kruopas
. Iš manų kruopų išminkykite tešlą, supilkite kepimo miltelius, vanilę ir miltus, toliau minkykite tešlą. Turi gautis tiršta tešla be gumuliukų, palikite ją 30 minučių.
Supilkite tešlą į kepimo indą, išklotą pergamentu. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis ir išdėliokite jas ant pyrago viršaus.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių.
Rezultatas – puikus maninukas. Iškepusį pyragą galite apibarstyti cukraus pudra.