Mėsos kepsnys yra universalus ir išskirtinis patiekalas, kuris naudojamas įvairiose pasaulio virtuvėse.
Mėsos kepsnys gali būti gaminamas iš įvairios mėsos: jautienos, kiaulienos, vištienos ar kalakutienos, todėl jis yra prieinamas ir mėgstamas daugelio.
Vienas iš pagrindinių mėsos kepsnio privalumų yra jo įvairovė
.
Įdaras gali skirtis priklausomai nuo virėjo pageidavimų ir turimų ingredientų
. Dažnai naudojami sūriai, grybai, daržovės, žolelės, riešutai ir prieskoniai. Tai leidžia sukurti unikalius skonių derinius, kurie gali sužavėti net išrankiausius gurmanus.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos filė – 1 kg;
- Šoninė įdarui – 200 g;
- Šoninės plokštelės – 300 g;
- svogūnai – 100 g;
- petražolės – 20 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Džiovintas česnakas – ½ šaukštelio;
- maltos kalendros – ½ šaukštelio;
- muskato riešutas – pusė muskato riešuto;
- Apyniai suneli – 1 šaukštelis;
- Saldžioji paprika – ½ šaukštelio.
Glajui skirti ingredientai:
- Medus – 1 valgomasis šaukštas;
- kečupas – 3 valg;
- vyno actas – 1 valgomasis šaukštas;
- saldžiųjų garstyčių – 1 valgomasis šaukštas.
Mėsos kepsnelių paruošimas:
Per smulkų mėsmalės tinklelį išsukite šoninę, svogūną ir ¼ vištienos filė. Kad išliktų likusios filė tekstūra, pertrinkite ją per stambų mėsmalės tinklelį
. Susmulkinkite petražoles ir supilkite jas bei druską į faršą. Taip pat sudėkite džiovintą česnaką, maltą kalendrą, muskato riešutą, hopeli suneli ir saldžiąją papriką
. Visus ingredientus išmaišykite. Suformuokite nedidelius kotletukus, uždėkite juos ant šoninės juostelių galų, į vidų suvyniokite maltą mėsą.
Suktinukus dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos, užlenkite žemyn ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Glajui medų sumaišykite su kečupu, saldžiosiomis garstyčiomis ir vyno actu
. Glajų kaitinkite ant vidutinės ugnies, užvirinkite
.
Kai užvirs, glajų virkite 2-3 min.
Kai suktinukai iškeps, sudėkite juos į atskirą dubenį ir nusausinkite riebalus. Suktinukus vėl sudėkite ant to paties pergamento ir aptepkite glajumi.
Kepkite suktinukus glazūroje 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Gausite labai skanius maltinių suktinukus su švelniu glajumi. Šis patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui.