Maltos mėsos suktinukai su švelniu glajumi. Mėsa mėsoje: puikiai tinka šventiniam stalui

Mėsos kepsnys yra universalus ir išskirtinis patiekalas, kuris naudojamas įvairiose pasaulio virtuvėse.

Mėsos kepsnys gali būti gaminamas iš įvairios mėsos: jautienos, kiaulienos, vištienos ar kalakutienos, todėl jis yra prieinamas ir mėgstamas daugelio.

Vienas iš pagrindinių mėsos kepsnio privalumų yra jo įvairovė

.

Įdaras gali skirtis priklausomai nuo virėjo pageidavimų ir turimų ingredientų

. Dažnai naudojami sūriai, grybai, daržovės, žolelės, riešutai ir prieskoniai. Tai leidžia sukurti unikalius skonių derinius, kurie gali sužavėti net išrankiausius gurmanus.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos filė – 1 kg;
  • Šoninė įdarui – 200 g;
  • Šoninės plokštelės – 300 g;
  • svogūnai – 100 g;
  • petražolės – 20 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Džiovintas česnakas – ½ šaukštelio;
  • maltos kalendros – ½ šaukštelio;
  • muskato riešutas – pusė muskato riešuto;
  • Apyniai suneli – 1 šaukštelis;
  • Saldžioji paprika – ½ šaukštelio.

Glajui skirti ingredientai:

  • Medus – 1 valgomasis šaukštas;
  • kečupas – 3 valg;
  • vyno actas – 1 valgomasis šaukštas;
  • saldžiųjų garstyčių – 1 valgomasis šaukštas.

Mėsos kepsnelių paruošimas:

Per smulkų mėsmalės tinklelį išsukite šoninę, svogūną ir ¼ vištienos filė. Kad išliktų likusios filė tekstūra, pertrinkite ją per stambų mėsmalės tinklelį

. Susmulkinkite petražoles ir supilkite jas bei druską į faršą. Taip pat sudėkite džiovintą česnaką, maltą kalendrą, muskato riešutą, hopeli suneli ir saldžiąją papriką

. Visus ingredientus išmaišykite. Suformuokite nedidelius kotletukus, uždėkite juos ant šoninės juostelių galų, į vidų suvyniokite maltą mėsą.

Рулетики из фарша с нежной глазурью. Мясо в мясе: идеально для праздничного стола

Suktinukus dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos, užlenkite žemyn ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.

Glajui medų sumaišykite su kečupu, saldžiosiomis garstyčiomis ir vyno actu

. Glajų kaitinkite ant vidutinės ugnies, užvirinkite

.

Kai užvirs, glajų virkite 2-3 min.

Kai suktinukai iškeps, sudėkite juos į atskirą dubenį ir nusausinkite riebalus. Suktinukus vėl sudėkite ant to paties pergamento ir aptepkite glajumi.

Рулетики из фарша с нежной глазурью. Мясо в мясе: идеально для праздничного стола

Kepkite suktinukus glazūroje 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Рулетики из фарша с нежной глазурью. Мясо в мясе: идеально для праздничного стола

Gausite labai skanius maltinių suktinukus su švelniu glajumi. Šis patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *