Salotos su vištiena, džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali tapti bet kokio stalo puošmena.
Vištienos, džiovintų slyvų ir graikinių riešutų derinys sukuria harmoningą skonių ir tekstūrų kompoziciją
.
Šios salotos puikiai tinka tiek kasdieniam meniu, tiek šventiniam stalui.
Dėl savo universalumo jas galima ruošti įvairiomis variacijomis, todėl kiekvienas gali rasti savo tobulą receptą.
Paruoškime paprastas, bet skanias salotas „Neženka”.
Ingredientai: 1:
- Vištienos filė – 300 g;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Sūris – 100 g;
- džiovintos slyvos – 150 g;
- graikiniai riešutai – 150 g.
Majonezo ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – ½ šaukštelio;
- cukraus – ½ šaukštelio;
- Garstyčios – ½ šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 200 ml.
Salotų „Nezhenka” paruošimas:
Salotoms paruošti reikia išvirti vištienos filė, išvirti kietai virtus kiaušinius.
Majonezui giliame dubenyje sudaužyti kiaušinį, pasūdyti, įberti cukraus, supilti citrinos sultis ir įdėti garstyčių
.
Į mišinį supilti augalinį aliejų ir panardinamuoju trintuvu plakti produktus, kol išbaltų.
Kiaušinius padalyti į baltymus ir trynius, trynius patrinti ant smulkios tarkos, o baltymus – ant stambios tarkos. Vištienos filė atskiriama skaidulomis arba supjaustoma mažais kubeliais
. Slyvos smulk
iai
supjaustomos
.
Išdėliokite vištienos sluoksnį, ištepkite majonezu. Ant vištienos sluoksnio užbarstykite trynius, ant jų sudėkite džiovintas slyvas
. Slyvų sluoksnį patepkite majonezu, išdėliokite smulkiai tarkuotą sūrį. Sūrio sluoksnį apibarstykite graikiniais riešutais, aptepkite majonezu.
Salotų viršų užberkite smulkintais baltymais
.
Jei norite, salotas galite papuošti žalumynais.
Iš pačių prieinamiausių ingredientų gausite paprastas salotas. Jos puikiai tinka šventiniam stalui.