Žmonės dievina tortus, sunku nesutikti su šiuo teiginiu. Šiais laikais kiekvienas žmogus gali rasti tortą pagal savo skonį. Net jei ne itin mėgstate saldumynus, yra specialiai jums skirtų tortų su minimaliu cukraus kiekiu. Desertų įvairovė tokia didelė, kad gali būti sunku apsispręsti.
Nors tortai į mūsų gyvenimą atėjo palyginti neseniai. Iš pradžių biskvito gabalėlį buvo sunku laikyti tikru tortu, nes žmonės nežinojo, kaip paruošti kremą. Iki XVII a. tortai nebuvo puošiami kremu ir glajumi
. Šiuolaikiniame pasaulyje sunku įsivaizduoti paprastą biskvitą. Laimei, šiandien net ir savo rankomis galite pasigaminti visavertį gardų tortą.
Biskvitinio pyrago ingredientai tortui:
- Kiaušiniai – 6 vnt;
- cukraus – 300 g;
- sviestas – 200 g;
- grietinė – 200 g;
- miltai – 400 g;
- kepimo soda – 1 šaukštelis;
- graikiniai riešutai – 100 g;
- medaus – 1,5 valg.
Kremo ingredientai:
- Kremui: virintas sutirštintas pienas – 380 g;
- 30 % grietinės – 500 g;
- vanilės – žiupsnelis.
Torto paruošimas:
Sviestą sumaišykite su cukrumi, išsukite iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę ir sodą, ataušinkite
. Į sviestą sudėkite grietinę, išplakite iki vientisos masės. Į masę įmuškite porą kiaušinių ir suplakite juos, įveskite į grietinės masę.
Į mišinį įpilkite medaus, vėl suplakite mikseriu
.
Į mišinį supilkite iš anksto persijotus miltus, mikseriu užminkykite tirštą tešlą
. Peiliu susmulkinkite graikinius riešutus ir supilkite juos į tešlą, mikseriu įmaišykite riešutus į tešlą.
Tešlą sudėkite ant kepimo popieriumi išklotų skardų. Tešlą paskleiskite plonu sluoksniu.
Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 5-6 minutes. Tuo metu kremui į dubenį supilkite kondensuotą pieną ir minutę plakite mikseriu
. Į kondensuotą pieną dalimis supilkite grietinę ir sumaišykite mikseriu. Įpylę grietinės, į kremą supilkite vanilę ir toliau plakite.
Kremu aptepkite tortus, sudėkite juos vieną ant kito. Kremu aptepkite torto viršų ir šonus.
Palikite tortą ant stalo porai valandų, kad įsigertų, o tada 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Papuoškite tortą graikiniais riešutais ir ištirpintu pienišku šokoladu. Gausite gardų saldų naminį tortą.