Rassolnik – tradicinis rytų slavų virtuvės patiekalas.
Pirmieji rassolniki buvo ruošiami sūrymo pagrindu, o jų sudėtyje buvo įvairių grūdų, daržovių ir mėsos. Laikui bėgant rassolnik receptas šiek tiek keitėsi
. Kiekviena šeima turi savų šio patiekalo gaminimo ypatumų. Kas sriuboje išlieka nepakitę, tai raugintų agurkų ir sūrymo priedas, suteikiantis rassolnik būdingą skonį.
Šiandien rassolnik yra vienas populiariausių pirmųjų patiekalų
.
Jis ruošiamas ir namuose, ir restoranuose.
Sudedamosios dalys:
- Vanduo – 1,5 litro;
- Kiaulienos troškinys – 400 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- Bulvės – 4 vnt;
- Sūdyti agurkai – 4 vnt;
- Augalinis aliejus – 4 šaukštai;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- Cukrus – ½ šaukštelio;
- Agurkų sūrymas – 170 ml;
- krapai – ryšulėlis;
- grietinė – 100 g;
- Miltai – 2 valg.
Rassolnik paruošimas:
Iš anksto puode išvirkite kiaulienos ragu. Smulkiai supjaustykite svogūną, šiek tiek didesniais gabalėliais supjaustykite nuluptas bulves
, stambia tarka sutarkuokite morkas, supjaustykite nedidelį šiaudelinį agurką. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūnus, supilkite į juos cukrų
. Į minkštus svogūnus sudėkite morkas, druską ir išmaišykite. Į sultinį prie raugo sudėkite kepsnį, bulves ir marinuotus agurkus
. Sriubą užvirinkite, tada virkite po dangčiu ant silpnos ugnies 10 minučių. Sūrymą supilkite į dubenį su grietine, suberkite miltus ir išmaišykite
. Sūrymą supilkite į sriubą, vėl užvirinkite ir išmaišykite. Dar minutę pavirkite sriubą po dangčiu ir palikite 5-7 minutes atvėsti.

Prieš patiekiant rassolnik reikia papuošti smulkintais krapais. Taip pagaminamas sotus ir skanus lenkiškas rassolnik.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

