Lenkų stiliaus rassolnik. Restorano sriubos gaminimas namuose

Rassolnik – tradicinis rytų slavų virtuvės patiekalas.

Pirmieji rassolniki buvo ruošiami sūrymo pagrindu, o jų sudėtyje buvo įvairių grūdų, daržovių ir mėsos. Laikui bėgant rassolnik receptas šiek tiek keitėsi

. Kiekviena šeima turi savų šio patiekalo gaminimo ypatumų. Kas sriuboje išlieka nepakitę, tai raugintų agurkų ir sūrymo priedas, suteikiantis rassolnik būdingą skonį.

Šiandien rassolnik yra vienas populiariausių pirmųjų patiekalų

.

Jis ruošiamas ir namuose, ir restoranuose.

Sudedamosios dalys:

  • Vanduo – 1,5 litro;
  • Kiaulienos troškinys – 400 g;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Morkos – 1 vnt;
  • Bulvės – 4 vnt;
  • Sūdyti agurkai – 4 vnt;
  • Augalinis aliejus – 4 šaukštai;
  • Druska – ⅓ šaukštelio;
  • Cukrus – ½ šaukštelio;
  • Agurkų sūrymas – 170 ml;
  • krapai – ryšulėlis;
  • grietinė – 100 g;
  • Miltai – 2 valg.

Rassolnik paruošimas:

Iš anksto puode išvirkite kiaulienos ragu. Smulkiai supjaustykite svogūną, šiek tiek didesniais gabalėliais supjaustykite nuluptas bulves

, stambia tarka sutarkuokite morkas, supjaustykite nedidelį šiaudelinį agurką. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūnus, supilkite į juos cukrų

. Į minkštus svogūnus sudėkite morkas, druską ir išmaišykite. Į sultinį prie raugo sudėkite kepsnį, bulves ir marinuotus agurkus

. Sriubą užvirinkite, tada virkite po dangčiu ant silpnos ugnies 10 minučių. Sūrymą supilkite į dubenį su grietine, suberkite miltus ir išmaišykite

. Sūrymą supilkite į sriubą, vėl užvirinkite ir išmaišykite. Dar minutę pavirkite sriubą po dangčiu ir palikite 5-7 minutes atvėsti.

Рассольник по-польски. Готовим суп из ресторана в домашних условиях

Prieš patiekiant rassolnik reikia papuošti smulkintais krapais. Taip pagaminamas sotus ir skanus lenkiškas rassolnik.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *