Daržovių salotos būtinai turėtų būti įtrauktos į dienos meniu. Tai žarnyną stimuliuojančios skaidulinės medžiagos. Jei jums nusibodo klasikinės kopūstų salotos, daržovių mišrainės ir kitos, siūlome susipažinti su skanių, bet kartu ir naudingų salotų receptu. Be majonezo jos daug įdomesnės tiems, kurie rūpinasi savo figūra ir skaičiuoja kiekvieną kaloriją.

Salotos ruošiamos burokėlių pagrindu. Nebijokite eksperimentuoti ir atrasti naujų skonių. Taigi, produktų sąrašas:
- 150 g jauno kopūsto;
- 100 g korėjietiškų morkų;
- 3 šaukštai konservuotų žirnelių;
- 1 burokėlis;
- ryšulėlis krapų;
- ½ svogūno;
- lieso aliejaus;
- 1 šaukštelis acto;
- verdančio vandens.
Burokėlius išvirkite, supjaustykite plonais strypeliais. Smulkiai susmulkinkite kopūstus. Perkelkite į salotinę, sudėkite morkas, žirnelius, burokėlius.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į dubenį, supilkite actą, tada vandenį, kad visiškai apsemtų svogūną, ir palikite marinuotis 5-10 min. Per tą laiką susmulkinkite krapus ir supilkite juos į salotas. Sudėkite marinuotus svogūnus, produktus pasūdykite ir išmaišykite. Supilkite liesą aliejų. Palikite pastovėti 15 minučių. Viskas, patiekalas paruoštas.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

