Lengvos daržovių salotos, kurios užkariaus jūsų širdį.

Daržovių salotos būtinai turėtų būti įtrauktos į dienos meniu. Tai žarnyną stimuliuojančios skaidulinės medžiagos. Jei jums nusibodo klasikinės kopūstų salotos, daržovių mišrainės ir kitos, siūlome susipažinti su skanių, bet kartu ir naudingų salotų receptu. Be majonezo jos daug įdomesnės tiems, kurie rūpinasi savo figūra ir skaičiuoja kiekvieną kaloriją.

Salotos ruošiamos burokėlių pagrindu. Nebijokite eksperimentuoti ir atrasti naujų skonių. Taigi, produktų sąrašas:

  • 150 g jauno kopūsto;
  • 100 g korėjietiškų morkų;
  • 3 šaukštai konservuotų žirnelių;
  • 1 burokėlis;
  • ryšulėlis krapų;
  • ½ svogūno;
  • lieso aliejaus;
  • 1 šaukštelis acto;
  • verdančio vandens.

Burokėlius išvirkite, supjaustykite plonais strypeliais. Smulkiai susmulkinkite kopūstus. Perkelkite į salotinę, sudėkite morkas, žirnelius, burokėlius.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į dubenį, supilkite actą, tada vandenį, kad visiškai apsemtų svogūną, ir palikite marinuotis 5-10 min. Per tą laiką susmulkinkite krapus ir supilkite juos į salotas. Sudėkite marinuotus svogūnus, produktus pasūdykite ir išmaišykite. Supilkite liesą aliejų. Palikite pastovėti 15 minučių. Viskas, patiekalas paruoštas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *