Pyragai buvo išrasti maždaug prieš 2 00 metų. Jie yra vienas gražiausių kulinarinio meno kūrinių praeityje. Žinoma, šiais laikais tortai tapo daug profesionalesni. Jei anksčiau tortas žmonėms reiškė tortą su ornamentais, tai šiuolaikiniame pasaulyje tai – biskvitas su sodriu oru kvepiančiu kremu.
Tortas evoliucionavo palaipsniui
.
Didelį vaidmenį čia atliko cukraus gamyba ir gavyba. Kuo sudėtingesnės darėsi kulinarinės technologijos, tuo puošnesni buvo desertai
. Papasakosime, kaip paruošti lengvą ir subtilų tortą.
Pyrago tešlos sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 80 g;
- vanilinio cukraus – žiupsnelis;
- sėklų aliejus – 100 ml;
- pieno – 100 ml;
- miltai – 200 g;
- raugo – 12 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sūris – 150 g;
- cukraus – 20 g;
- kiaušinis – vnt;
- vanilinio cukraus – žiupsnelis;
- mėlynių.
Pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską, klasikinį ir vanilinį cukrų. Į masę supilti sėklų sviestą ir plakti mikseriu iki baltumo
. Pirmiausia į masę supilti pieną, tada persijoti miltus ir kepimo miltelius ir išminkyti tešlą.
Tešlą plakti mikseriu iki vientisos masės
.
Tešlą sudėti į pergamentu išklotą formą.
Formos skersmuo – 26 cm.
Įdarui varškę sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį
. Varškės masę salelėmis paskirstykite ant tešlos paviršiaus.
Tarp salelių padarykite takelius iš mėlynių. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Rezultatas – puikus pyragas. Pyragą saldumo dėlei galite pabarstyti cukraus pudra.