PP tortas – tai tortas, kuris atitinka geros mitybos (GN) principus. Jis gali būti gaminamas iš sveikų ingredientų, pavyzdžiui, viso grūdo miltų, natūralių saldiklių, neriebių pieno produktų, vaisių ir uogų
. Pagrindiniai PP torto principai – naudoti natūralius ingredientus, vengti cukraus arba pakeisti jį natūraliais saldikliais; sumažinti kalorijų kiekį mažinant miltų ir cukraus kiekį. Į PP pyragus dažnai dedama baltymų – varškės, jogurto ar baltymų miltelių, taip pat atsisakoma nesveikų riebalų, juos pakeičiant sveiku augaliniu aliejumi.
PP pyragai gali būti įvairaus skonio ir tekstūros
.
Jų sudėtyje yra įvairių rūšių miltų, riešutų, džiovintų vaisių ir kitų priedų
. Svarbiausia naudoti kokybiškus ingredientus ir išlaikyti pusiausvyrą tarp skonio ir naudos.
Trumpučių pyragaičių ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- obuolys – 100 g;
- 2,5 % pieno – 30 ml;
- avižiniai dribsniai – 40 g;
- Cinamonas – 1/3 šaukštelio;
- Raugas – 1/2 šaukštelio;
- Saldiklis – 1 g.
Kremo ingredientai:
- Minkšta 5,5 % varškė – 170 g;
- saldiklis – 2 g;
- džiovintos slyvos – 20 g;
- graikiniai riešutai – 10 g.
PP pyrago paruošimas:
Slyvas užpilkite verdančiu vandeniu, o obuolius nulupkite nuo žievės ir šerdies, supjaustykite mažais kubeliais. Obuolius, kiaušinį, avižinius dribsnius, cinamoną, kepimo miltelius ir saldiklį sudėkite į mikserio dubenį
, supilkite pieną ir išplakite iki vientisos masės.
Keptuvę
patepkite augaliniu aliejumi, įkaitinkite ir sudėkite tešlą
. Tešlą paskirstykite po visą dugną ir kepkite po dangčiu 8 min. iš vienos pusės ir 4 min. iš kitos. Kremui sumaišykite varškę ir saldiklį.
Paruoštą pyragą padalykite į 4 vienodus trikampius
.
Kiekvieną trikampį aptepkite varškės kremu. Smulkiai supjaustykite džiovintas slyvas ir apibarstykite jomis kiekvieną pyragą.

Surinkite tortą iš trikampių pyragaičių, padėkite jį į šaldytuvą 2-3 valandoms. Nepamirškite kremu aptepti torto šonų.

Paruoštą tortą galima papuošti smulkintais graikiniais riešutais. Pasirodo, tai mažai kalorijų turintis tortas kiekvienai dienai.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

