Šokoladinis kremas yra vienas populiariausių desertų, užkariavęs daugelio saldumynų mėgėjų širdis visame pasaulyje. Jo pagrindą paprastai sudaro aukštos kokybės šokoladas, grietinėlė ir cukrus, kurie leidžia išgauti sodrų ir gilų skonį.
Yra įvairių receptų, kurie skiriasi priklausomai nuo šalies ir kultūrinių tradicijų, tačiau esmė išlieka ta pati – sukurti nuostabią šokolado masę.
Kremu galima mėgautis grynu arba naudoti kaip pyragų ir konditerijos gaminių įdarą, priedą ar apvalkalą.
Papasakosime, kaip greitai paruošti šokoladinį kremą
.
Ingredientai: 1:
- Pienas – 100 ml;
- augalinis aliejus – 180 ml;
- kakavos miltelių – 2 valg;
- cukraus – 4 valgomieji šaukštai;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis.
Šokoladinio kremo paruošimas:
Į panardinamojo maišytuvo indą supilkite atvėsintą pieną, augalinį aliejų, suberkite cukrų, kakavos miltelius. Taip pat į mišinį supilkite vanilinį cukrų ir
panardinamuoju mikseriu plakite masę, kol sutirštės.
Šį kremą galima naudoti pyragams, pyragaičiams ir kitiems desertams gaminti. Tai puikus pirktinės šokoladinės pastos pusryčiams pakaitalas.
Dėl universalumo ir galimybės derinti šokoladinį kremą su kitais ingredientais jį renkasi daugelis, ieškantys tobulo skanėsto sau ir savo artimiesiems.