Jei senovėje salotos buvo ruošiamos paprastai ir be jokių įmantrybių, tai XIX a. atėjo sudėtingų patiekalų metas. Atsirado naujų receptų, į kurių sudėtį įėjo mėsa, žuvis, kiaušiniai, sūris ir kiti ingredientai
. Salotos pradėtos patiekti restoranuose ir kavinėse, taip pat gaminti namuose.
XIX a. atsirado salotų, kurios vėliau tapo tradicinėmis Europos virtuvėje
.
Atsirado naujų ingredientų, pavyzdžiui, pomidorų, agurkų, paprikų, kukurūzų, pupelių ir t. t.
Atsirado naujų salotų padažų, pavyzdžiui, majonezo, grietinės, augalinio aliejaus ir acto. Paruoškime nesudėtingas salotas „Dzeusas”.
Ingredientai: 1:
- pomidorų – vnt;
- raudonasis svogūnas – vnt;
- marinuoti agurkai – 2 vnt;
- žalieji žirneliai – 3 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis;
- majonezo – valgomasis šaukštas;
- petražolių – ryšulėlis.
Salotų „Dzeusas” paruošimas:
Supjaustykite nedideliais griežinėliais pomidorą, pusžiedžiais supjaustykite raudonąjį svogūną ir sumaišykite salotinėje. Marinuotus agurkus supjaustykite žiedais ir sudėkite prie svogūnų bei pomidorų
. Į salotas sudėkite žaliuosius žirnelius, pasūdykite ir užpilkite majonezu, išmaišykite. Į salotas suberkite ryšulėlį petražolių ir išmaišykite.

Gausite paprastas ir skanias salotas „Dzeusas”.

Jos tinka kaip užkandis arba priedas prie pietų ir vakarienės. Vietoj petražolių galite dėti krapų.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

