Pupelės ir daržovės pomidorų padaže – puikus skonių ir aromatų derinys. Salotos gaunasi skanios ir sočios, jas galima valgyti kaip šaltą užkandį arba pašildyti ir gauti visavertį antrąjį patiekalą.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- pomidorų, 2 kg;
- pupelių, 450 g;
- druskos, 2 šaukštai;
- cukraus, 1 puodelis;
- augalinis aliejus, 1,5 puodelio;
- morkų ir svogūnų, 1 kg;
- saldžiosios paprikos, 2 kg;
- aštriosios paprikos, 1 – 3 vnt;
- česnako, 1 galvutė pagal skonį;
- acto esencija, 70 %, 2 šaukšteliai arba 9 %, 80 g.
Gaminimo procesas
Išvirkite pupeles be druskos, kol suminkštės, ir palikite jas vandenyje, kad neišdžiūtų.
Pomidorus susmulkinkite trintuvu
. Saldžiąją papriką supjaustykite gabaliukais arba griežinėliais
. Aštriąją papriką supjaustykite mažais gabaliukais.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais
.
Morkas sutarkuokite stambia tarka arba korėjietiška morkų tarka
.
Pomidorų padažą sumaišykite su druska ir cukrumi, augaliniu aliejumi ir užvirinkite
. Į pomidorų padažą įmeskite morkas, užvirkite ir virkite 10 minučių, išmaišykite
. 10 minučių
virkite saldžiąją ir aštriąją paprikas
. 10 minučių
virkite
. 10 minučių užvirus sudėkite svogūnus ir virkite 10 minučių
. Supilkite acto esenciją, sudėkite pupeles, išmaišykite ir įdėkite dar smulkinto česnako
.
Patarimas: aštriosios paprikos ir česnako kiekį reguliuokite patys, jei visai nemėgstate aštrumo, nedėkite. Norėdami greitai išvirti pupeles, pamirkykite jas per naktį šaltame vandenyje, tada bet kokios pupelės greitai išvirs.
Išvirkite pamaišydami, paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos, cukraus ar acto
. Salotas išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius
.
Apverskite stiklainius, suvyniokite, kol atvės.
Laikykite povale arba sandėliuke
.
Paruoštą patiekalą galite naudoti kaip priedą prie sriubos, barščių, daržovių troškinio ir pan.