Lazanija su slaptu ingredientu. Skanus ir sotus troškinio receptas pietums ar vakarienei

Lazanija yra tradicinis itališkas patiekalas, kurį sudaro tešlos sluoksniai su įdarais. Paprastai gaminama iš makaronų, mėsos ragù (Bolonijos), bešamelio padažo ir sūrio

, yra daugybė lazanijos receptų, kurie gali skirtis priklausomai nuo Italijos regiono. Pavyzdžiui, Emilijoje-Romanijoje naudojamas jautienos, kiaulienos ar net elnienos ragù ir bešamelio padažas su muskato riešutu.

Lazanija kepama orkaitėje, kol įgauna auksinę spalvą. Patiekalas patiekiamas karštas, supjaustytas porcijomis.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Maltos mėsos – 500 g;
  • saldžioji paprika – vnt;
  • vyšniniai pomidorai – 2 vnt;
  • smulkūs vermišeliai – 250 g;
  • pieno – 750 ml;
  • sviestas – 75 g;
  • miltai – 3 šaukštai;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • sūris – 160 g.

Paruošimas:

Supjaustykite nedideliais gabalėliais saldžiąją papriką ir pomidorus. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite pomidorus ir paprikas

. Į paprikų ir pomidorų mišinį sudėkite maltą mėsą, galite iš anksto įberti cukraus. Sumaišykite ingredientus ir pakepinkite maltą mėsą

. Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais. Į burbuliuojantį mišinį supilkite pieną, ant vidutinės ugnies kaitinkite, kol sutirštės, pasūdykite. Į

kepimo formą

dėkite

po šaukštą padažo, ant jo

užpilkite

šiek tiek vermišelių. Ant makaronų sudėkite maltinukus ir sluoksniais paskirstykite visus ingredientus.

Лазанья с секретным ингредиентом. Рецепт вкусной и сытной запеканки на обед или ужин

Viršutinis lazanijos sluoksnis turėtų būti padažas.

Лазанья с секретным ингредиентом. Рецепт вкусной и сытной запеканки на обед или ужин

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, pabarstykite viršutinį sluoksnį.

Лазанья с секретным ингредиентом. Рецепт вкусной и сытной запеканки на обед или ужин

Kepkite patiekalą 200 laipsnių temperatūroje 35 minutes.

Лазанья с секретным ингредиентом. Рецепт вкусной и сытной запеканки на обед или ужин

Rezultatas – skanus troškinys. Dėl bešamelio padažo jis gaunasi sultingas ir sotus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *