Šiame recepte nenaudojami jokie nereikalingi produktai. Tik minimalus kiekis, būtinas marinuotų agurkų skoniui ir traškumui išgauti. Štai ko jums reikia:

agurkų;
prieskoninių žolelių;
česnako;
karčiųjų pipirų.
Nuplaukite žalumynus (krienų, vyšnių, serbentų lapus) ir agurkus. Sudėkite į stiklainius. Įdėkite po porą česnako skiltelių, krapų, petražolių ir pipirų. Užpildykite stiklainius agurkais.

Paruoškite tirpalą. Sumaišykite litrą šalto vandens su druska (2 šaukštai). Palaukite, kol kristalai ištirps, ir užpilkite skystį ant ruošinių. Uždenkite dangteliu ir padėkite vėsioje vietoje 2,5 dienos. Jau po to agurkai bus valgomi. Tačiau jei norite juos paruošti žiemai, reikia juos konservuoti. Tam sūrymą nusunkite į puodą ir užvirinkite. Supilkite į stiklainius, užsukite dangteliais ir palikite atvėsti. Preparatas ilgai laikomas šaldytuve. Paruošti vartoti galima po septynių dienų.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

