Pavadinimas „Pieno mergaitė” gali sukelti tam tikrų nesusipratimų, nes ne visi supras, kad kalbama apie tortą. Šis desertas buvo išrastas Vokietijoje, kur jis vadinamas pieno pyragu, panašų pavadinimą jis turi ir angliškai.
Pyrago ypatumu laikoma švelni tekstūra. Dėl pyrago švelnumo ir nesvarumo NVS jis buvo pavadintas Pieno mergaite.
Europoje Milk Girl receptų yra nedaug. Tik pastaruoju metu receptų sąrašas pradėtas pildyti naujomis gaminimo idėjomis. Pasigaminkime pyragą „Pieno mergaitė” patys.
Biskvitinio pyrago ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- kondensuotas pienas – 180 g;
- druskos – žiupsnelis;
- miltai – 180 g;
- raugo – 10 g;
- sviesto – 50 g.
Kremo ingredientai:
- Kremas: grietinėlė – 300 g;
- cukraus pudros – 70 g;
- varškės – 340 g.
Paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite kondensuotą pieną, druską ir išmaišykite. Į mišinį persijokite šiek tiek miltų ir kepimo miltelių. Ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į miltus
. Toliau sijodami miltus įmaišykite į mišinį ir išminkykite sausainių tešlą. ½ tešlos supilkite į pergamentu išklotą
kepimo
skardą ir paskleiskite tolygų sluoksnį
. 180 laipsnių temperatūroje kepkite pyragą, kol jis bus paruoštas.
Nupjaukite pyrago nelygumus ir padalykite į mažus sausainius
. Kremui išplakite grietinėlę, cukraus pudrą ir sūrį iki kreminės masės. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu ir surinkite tortą.
Palikite tortą šaldytuve 2 valandoms.
Šis tortas yra minkštas, beveik orus.
Biskvitas atrodo kaip ledai, o kremas saldus ir švelnus.