Krakmolo sriuba, taip pat dilgėlių sriuba, labai populiari NVS šalyse. Ši sriuba ypač naudinga pavasarį, kai žalumynai sukaupia daugiausia vitaminų. Dilgėlėse
yra daug naudingų medžiagų. Jose yra vitaminų A, C, B, K, E, taip pat makro- ir mikroelementų, tokių kaip magnis, kalis, kalcis, geležis, fosforas ir kt. Jie padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina širdies ir kraujagyslių sistemos bei virškinamojo trakto veiklą.
Rūgštynėse
taip pat yra organinių rūgščių, kurios padeda virškinimui ir medžiagų apykaitai
. paruoškime sriubą iš rūgštynių
.
Sudedamosios dalys:
- vanduo – 3 litrai;
- vištienos nugarėlės – 3 vnt;
- bulvės – 4 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 4 šaukštai;
- kiaušinis – 4 vnt;
- rūgštynės – saujelė;
- žaliasis svogūnas – saujelė;
- krapų – ryšulėlis;
- grietinėlės – 200 g;
- druskos – ½ šaukštelio.
Rūgštynių sriubos paruošimas:
Vištienos nugarinę ir svogūną išvirkite vandenyje. Kai sultinys bus paruoštas, išimkite nugarėles ir svogūnus
. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir virkite sultinyje, kol bus paruoštos. Tuo metu smulkiai supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas, apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje
. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, supjaustykite mažais kubeliais
.
Susmulkinkite žalius svogūnus, rūgštynes ir krapus. Į sriubą sudėkite kiaušinius, pakepintus ir žoleles, supilkite grietinėlę
. Sriubą pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, pavirkite porą minučių.

Gausite gardžią kvapnią pavasarinę sriubą iš rūgštynių. Turėtumėte bent kartą jos paragauti, galbūt ji taps jūsų mėgstamiausia pietų sriuba.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

