Kvapni pavasarinė rūgštynių sriuba. Skanus ir greitas receptas per 30 minučių

Krakmolo sriuba, taip pat dilgėlių sriuba, labai populiari NVS šalyse. Ši sriuba ypač naudinga pavasarį, kai žalumynai sukaupia daugiausia vitaminų. Dilgėlėse

yra daug naudingų medžiagų. Jose yra vitaminų A, C, B, K, E, taip pat makro- ir mikroelementų, tokių kaip magnis, kalis, kalcis, geležis, fosforas ir kt. Jie padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina širdies ir kraujagyslių sistemos bei virškinamojo trakto veiklą.

Rūgštynėse

taip pat yra organinių rūgščių, kurios padeda virškinimui ir medžiagų apykaitai

. paruoškime sriubą iš rūgštynių

.

Sudedamosios dalys:

  • vanduo – 3 litrai;
  • vištienos nugarėlės – 3 vnt;
  • bulvės – 4 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • morkos – 1 vnt;
  • augalinis aliejus – 4 šaukštai;
  • kiaušinis – 4 vnt;
  • rūgštynės – saujelė;
  • žaliasis svogūnas – saujelė;
  • krapų – ryšulėlis;
  • grietinėlės – 200 g;
  • druskos – ½ šaukštelio.

Rūgštynių sriubos paruošimas:

Vištienos nugarinę ir svogūną išvirkite vandenyje. Kai sultinys bus paruoštas, išimkite nugarėles ir svogūnus

. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir virkite sultinyje, kol bus paruoštos. Tuo metu smulkiai supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas, apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje

. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, supjaustykite mažais kubeliais

.

Susmulkinkite žalius svogūnus, rūgštynes ir krapus. Į sriubą sudėkite kiaušinius, pakepintus ir žoleles, supilkite grietinėlę

. Sriubą pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, pavirkite porą minučių.

Ароматный весенний суп из щавеля. Вкусный и быстрый рецепт за 30 минут

Gausite gardžią kvapnią pavasarinę sriubą iš rūgštynių. Turėtumėte bent kartą jos paragauti, galbūt ji taps jūsų mėgstamiausia pietų sriuba.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *