Grietinės paplotėliai yra nuostabiai minkštas ir švelnus skanėstas, kurį lengva paruošti ir kuris pasižymi puikiu skoniu. Šios bandelės populiarios tiek namų, tiek restoranų virtuvėse, nes yra universalios ir tinka tiek prie arbatos, tiek prie kavos.
Pagrindinis šio patiekalo privalumas tas, kad grietinės įdaras ne tik suteikia pyragėliams ypatingą tekstūrą, bet ir suteikia jiems neįtikėtiną skonį.
Bandelių su grietinės įdaru istorija turi liaudiškas šaknis, nes daugelyje kulinarijos tradicijų buvo naudojami paprasti ir prieinami ingredientai, kad būtų sukurti sotūs ir skanūs patiekalai. Grietinė, kaip pagrindas, ne tik sustiprina skonį, bet ir suteikia ypatingą rūgštumą, kuris dera su švelnia tešla.
Sudedamosios dalys:
- Šiltas pienas – 300 ml;
- sausų mielių – 1 valgomasis šaukštas;
- kiaušinis – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- cukraus – 100 g;
- kepimo soda – ½ šaukštelio;
- 9 % acto – 1 šaukštelis;
- miltai – 700 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Pienas;
- cinamonas: – cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus;
- cukrus;
- grietinė.
Bandelių su grietinės įdaru paruošimas:
Į dubenį su šiltu pienu supilkite mieles, vanilinį cukrų, klasikinį cukrų. Į pieną supilkite augalinį aliejų, įmuškite kiaušinį, išmaišykite
. 6 valgomuosius šaukštus miltų suberkite į mišinį, išmaišykite. Palikite oparą 10 minučių, kol suaktyvės mielės
. Į kepimo sodą supilkite actą ir į oparą suberkite užgesusią kepimo sodą, išmaišykite. Dalimis suberkite miltus ir minkykite tešlą, kol
ji taps minkšta ir elastinga
.
Palikite ją 1 valandą po rankšluosčiu
. Tešlą iškočiokite tokio pat ploto kaip kepimo skardos plotas ir perkelkite į skardą. Peiliu padalykite kepimo skardoje esančią tešlą į bandeles.
Palikite bandeles ant kepimo skardos po rankšluosčiu 10-20 minučių, tada kiekvieną iš jų aptepkite pienu ir viršų apibarstykite cukrumi.
Viršų viršų taip pat pabarstykite cinamonu
. Kepkite bandeles 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Į grietinę įberkite cukraus pagal skonį, išmaišykite, supilkite ant karštų bandelių ir ištepkite visą jų paviršių.
Palikite bandeles 1 valandą mirkti grietinėje.
Tada bandeles galite patiekti prie arbatos.